Android gaat weersvoorspellingen gebruiken voor foto instellingen

Archief

cameraGoogle is in de afgelopen jaren een volwassen mobiel besturingssysteem geworden dat op de meeste vlakken niet langer onderdoet voor Apple’s iOS, Google heeft echter nog steeds grote plannen, niet alleen voor Android 5.0 Key Lime Pie, maar ook voor de versies die in de komende jaren zullen volgen. Het enige gebied waar Android in onze ogen nog wat werk heeft te verzetten is de camera, en een recent verschenen patentaanvraag zou hierbij weleens kunnen helpen.

Waarschijnlijk weet je al wel dat bijna alle digital camera’s handmatig worden ingesteld voor verschillende omstandigheden, zoals binnen, buiten, zonnig, bewolkt en ga zo maar door. Wat Google in de toekomst mogelijk wil maken is dat de camera deze instellingen zelf kan aanpassen door gebruik te maken van je huidige locatie en de bijbehorende weersvoorspelling. In het patent valt te lezen dat de camera applicatie van Android hierop de witbalans, kleurtoon, verzadiging, scherpte en contrast instellingen automatisch kan aanpassen, afhankelijk van het weer op je huidige locatie.

De technologie maakt gebruik van je GPS locatie om te bepalen of je binnen of buit bent. Wij verwachten dan ook dat deze nieuwe functie mogelijk de huidige “auto” optie gaat vervangen. Het zou echter wel gaan om een optionele functie, gezien het feit dat er altijd nog gebruikers zijn die het doen zonder mobiele dataverbinding. Daarnaast zou de functie ook kunnen worden gebruikt zonder GPS, want tegenwoordig is het ook mogelijk om de locatie te bepalen door middel van de locatie van de zendmasten.

Wanneer de functie zal worden geïntroduceerd blijft onduidelijk en zoals gebruikelijk met patenten bestaat de kans dat de functie er helemaal nooit gaat komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*