NVIDIA toont Project Shield handheld console met Tegra 4 processor

NVIDIA

1B5405488-original.streams_desktop_mediumChipfabrikant NVIDIA heeft vanochtend haar nieuwe Tegra 4 system-on-a-chip gepresenteerd aan de pers, maar daarnaast kondigde het bedrijf als grote verassing ook nog een nieuwe handheld aan voor het spelen van games. Het zogeheten “Project Shield” lijkt in veel opzichten op andere experimentele handhelds uit het verleden, echter doet de console ook een aantal nieuwe dingen.

Zoals je op de afbeelding kan zien lijkt de handheld veel op een Xbox 360-achtige controller met twee analoge sticks, een d-pad en een aantal losse knoppen. Boven de besturing is een 5-inch touch-screen te vinden, en hoewel de handheld niet zo compact is als bijvoorbeeld de PlayStation Vita of de Nintendo DS, is het qua hardware specificaties wel een apparaat die de concurrentie ver achter zich laat.

De door NVIDIA vandaag aangekondigde Tegra 4 SoC zal namelijk het superbrein worden van Project Shield, volgens het bedrijf is de nieuwe chip zes keer zo krachtig als de Tegra 3 die momenteel al in een hoop smartphones en tablets is te vinden. Het zou ook betekenen dat er genoeg kracht aanwezig is om console-achtige games naar de hedendaagse smartphone of tablet te brengen.

Natuurlijk is het de vraag of Project Shield het succes gaat worden waar NVIDIA zo op hoopt, want in het verleden hebben we een hoop vergelijkbare projecten voorbij zien komen die uiteindelijk nooit officieel zijn uitgebracht. NVIDIA hoopt dat de functies van de Shield in ieder geval goed genoeg zijn om de concurrenten achter zich te laten. De handheld is uitgerust met Android 4.2.1 Jelly Bean (momenteel de nieuwste versie van Android) en je kunt natuurlijk de nieuwe en beste games spelen die te vinden zijn in de Google Play Store. Maar dit is niet het enige wat de Shield kan, want de handheld kan ook (draadloos) met je PC worden verbonden, waardoor je games kan spelen die normaal niet te vinden zijn in de Play Store.

Deze functie werd ook getoond tijdens de presentatie, hierin was te zien hoe games als Assassin’s Creed III en Need For Speed: Most Wanted eenvoudig te spelen zijn op de Shield. Bezitters van de handheld kunnen ervoor kiezen om deze games te spelen op het 5-inch 720p scherm of via een HDMI-kabel op een HDTV.

Op dit moment is het nog onduidelijk hoeveel Project Shield gaat kosten, maar gezien de specificaties kunnen we ervan uit gaan dat het prijskaartje zal gaan tegenvallen. Project Shield zal ergens in het midden van 2013 in de winkels moeten liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*