iPhone 8 komt mogelijk toch in september

Smartphones

Apple staat erom bekend om uitermate geheimzinnig te zijn over toekomstige apparaten, wat betekent dat analisten moeite hebben om de releasedatum van nieuwe producten, zoals de iPhone 8, te voorspellen. De nieuwste iPhone wordt traditioneel in september uitgebracht, maar vanwege het naar verluidt beperkte aanbod van oledschermen en andere onderdelen, was de verwachting dat de iPhone 8 pas in november of december zou worden gelanceerd. Echter lijken de verwachtingen van Apple voor het vierde financiële kwartaal van 2017 te suggereren dat de iPhone 8 mogelijk toch in september verschijnt.

Nieuwe iPhones in september

Het bedrijf uit Cupertino verwacht in de deze periode, de maanden juli, augustus en september, een omzet te genereren van 49 tot 52 miljard dollar, terwijl analisten een omzet verwachten van ongeveer 49 miljard. De cijfers laten zien dat Apple verwacht om in het huidige kwartaal meer iPhones te verschepen dan in dezelfde periode een jaar eerder, wat bijna onmogelijk is zonder op zijn minst de release van een nieuwe iPhone. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat alle modellen in grote hoeveelheden beschikbaar zullen zijn, maar het is een goed teken dat Apple verwacht dat de omzet zal toenemen.

Naast de iPhone 8, zou Apple ook plannen hebben om de iPhone 7s en 7s Plus op de markt te brengen. Beide modellen zullen qua uiterlijk gebaseerd zijn op de huidige iPhone 7-serie. Deze iPhones zullen vermoedelijk zonder problemen verkrijgbaar zijn, terwijl het aanbod van de iPhone 8 beperkter zal zijn, desalniettemin is het onwaarschijnlijk dat Apple de verwachtingen van analisten kan overtreffen zonder de komst van een volledig nieuw model in september.

Nieuw ontwerp

De iPhone 8 krijgt naar alle waarschijnlijk een nieuw ontwerp, bestaande uit een aluminium frame en een glazen voor- en achterkant. De contouren van het nieuwe ontwerp waren al zichtbaar in de firmware voor de slimme HomePod speaker. Het oledscherm heeft een hogere resolutie en bedekt vrijwel de gehele voorzijde, terwijl er een strook aan de bovenkant is geplaatst voor de verschillende sensoren, telefoonspeaker en FaceTime-camera. Vanwege dunnere bezels is er niet langer plaatst voor een Touch ID-vingerafdruksensor en deze technologie wordt vermoedelijk vervangen door gezichtsherkenning.

Verder verwachten we dat de iPhone 8 in minder kleuren zal worden aangeboden en ondersteuning zal bieden voor draadloos opladen. Deze nieuwe features zouden wel een negatieve invloed hebben op de prijs, die volgens analisten rond de 1000 euro zal komen te liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*