‘Red Dead Redemption 2 en GTA V zijn geen concurrenten’

Gaming

Grand Theft Auto V is een van de populairste games in de geschiedenis van gaming en de consistentie prestaties van GTA Online hebben bijgedragen aan de uitstekende financiële cijfers van moederbedrijf Take-Two. Maar de volgende belangrijke titel van Rockstar, Red Dead Redemption 2, staat gepland voor volgend jaar en daarom wordt er gevreesd dat het moet concurreren met GTA V om marktaandeel.

Red Dead Redemption 2

Tijdens het bespreken van de kwartaalcijfers sprak Take-Two echter zijn vertrouwen uit dat GTA V en Red Dead Redemption 2 niet elkaars inkomsten zullen kannibaliseren. In antwoord op de vraag of Take-Two denkt dat Red Dead Redemption 2 een negatieve invloed zou kunnen hebben op de inkomsten uit GTA Online, antwoordde Strauss Zelnick, de ceo van het bedrijf, dat de game geen concurrenten van elkaar zijn. Zijn overtuiging is dat de markt zal groeien en ruimte biedt voor beide.

“Wanneer er meer dan één game is waar mensen interesse in hebben, dan breidt de markt uit om te profiteren”, zo legde hij uit. “De markt kan concurrerend zijn, maar het is zelden een gevecht tussen twee titels, of dat nu een game is die wordt geleverd onder de paraplu van Take-Two, van onze concurrenten of iets geheel anders. We kijken uit naar de release van Red Dead Redemption 2; we zijn natuurlijk erg enthousiast en blij. We denken niet dat het überhaupt iets heeft te maken hoe Grand Theft Auto V en Grand Theft Auto Online zullen presteren.”

Red Dead Redemption 2 staat momenteel gepland voor release in het voorjaar van 2018. De game verschijnt voor de Xbox One en PlayStation 4, hoewel een pc-versie eveneens aannemelijk is. Grand Theft Auto V werd oorspronkelijk ook exclusief voor de consoles uitgebracht, maar kwam uiteindelijk toch naar de pc. Red Dead Redemption werd nooit voor de pc gelanceerd, echter zou dat voornamelijk te maken hebben met de slecht geschreven code.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*