ClockworkMod Recovery installeren op de Samsung Galaxy Tab 8.9

Samsung

tab 8.9ClockworkMod Recovery is een belangrijk tooltje die de standaard recovery modus van je Samsung Galaxy Tab 8.9 kan vervangen. Met ClockworkMod Recovery is het mogelijk om custom ROM’s te installeren, waaronder Android Jelly Bean. In de onderstaande tutorial zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je ClockworkMod Recovery kan installeren op de Galaxy Tab 8.9 (GT-P7300/GT-P7310). Daarnaast hebben we ook al een uitgebreide tutorial klaarstaan voor het installeren van Android 4.2 Jelly Bean op de Galaxy Tab 8.9.

Naast het installeren van custom ROM’s is het met ClockworkMod Recovery ook mogelijk om een back-up te maken van je huidige ROM, een nieuwe kernel flashen en tweaks installeren. Voordat je echter begint met het experimenteren van ROM’s raden we aan om een back-up te maken, zodat je eenvoudig later de originele firmware weer kan herstellen. In het ClockworkMod Recovery menu selecteer je daarvoor de optie Backup & Restore -> Backup.

Hoewel er weinig mis kan gaan met de installatie van ClockworkMod Recovery, is het wel belangrijk om te weten dat wij niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor welke schade dan ook. Het enige wat we tegen je kunnen zeggen, is dat je zorgt voor een back-up van je gegevens, de stappen van te voren goed doorleest en een reactie achterlaat wanneer je tegen problemen aanloopt.

Vereisten

Installatie van ClockworkMod Recovery op de Samsung Galaxy Tab 8.9

  1. Pak het Odin3 zip bestand uit naar een nieuwe folder.
  2. Schakel de Samsung Galaxy Tab 8.9 volledig uit, dus niet in stand-by.
  3. Plaats de Tab 8.9 in de zogeheten Download Modus door de volume omlaag en aan/uit knop tegelijkertijd in te drukken totdat de vraag verschijnt of je door wil gaan, bevestig deze keuze met de volume omhoog knop. Na het bevestigen van de keuze zal de Download Mode worden gestart.
  4. Start nu Odin3 als administrator om fouten te voorkomen.
  5. Verbind nu de Tab 8.9 met je PC door middel van een USB kabel. Als de drivers op de juiste manier zijn geïnstalleerd zal er in Odin3 de volgende melding verschijnen: “Added!!”. Mocht dit niet het geval zijn controleer dan of de drivers wel zijn geïnstalleerd of probeer een andere USB poort.
  6. Klik nu op PDA en selecteer het ClockworkMod Recovery bestand. Controleer daarbij of de opties Auto Reboot en F. Reset Time zijn geselecteerd.
  7. Is dit het geval dan kunnen we starten met de installatie door op de START knop te drukken.
  8. Op het moment dat de installatie succesvol is voltooid zie je melding PASS verschijnen. Hierna zal de tablet automatisch opnieuw worden opgestart, na het opstarten kun je de USB kabel verwijderen.
  9. Gefelicteerd, ClockworkMod Recovery is nu geïnstalleerd op je Galaxy Tab 8.9. Om ClockworkMod Recovery te starten schakel je de tablet volledig uit en hou je de volume omhoog en aan/uit ingedrukt tot het moment dat de Galaxy Tab 8.9 trilt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*