ASUS introduceert P9X79-E WS met four-way SLI of CrossFireX x16 link

Archief

PR-ASUS-P9X79-E-WSASUS heeft vandaag een nieuwe moederbord geïntroduceerd voor diegene die dol zijn op high-end specificaties. Het nieuwe ASUS P9X79-E WS moederbord heeft daarbij ook rekening gehouden met de wensen van gamers, want je kan in totaal zeven grafische kaarten plaatsen voor NVIDIA’s GeForce SLI of AMD’s CrossFireX. Verder ondersteunt het moederbord ook ASUS Dr. Power om onverwachte shutdowns tegen te gaan, doordat het constant de voeding (PSU) analyseert en de gebruiker informeert wanneer er iets gaande is.

In het persbericht van ASUS valt verder te lezen dat het moederbord 91% stroom efficiënt is bij een CPU load van 30 tot 80 procent. De koperen heatpipes moeten er verder voor zorgen dat de hitte goed wordt afgeleid, en het goede nieuws is dat er geen gebruik is gemaakt van een fan. Op het gebied van connectiviteit zijn er twee Intel Ethernet poorten aanwezig die aangestuurd worden door de Intel i210 controller.

Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor het aansluiten van opslagmedia, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om drie SSD’s aan te sluiten met één harde schijf of twee SSD’s met twee harde schijven. De P9X79-E WS heeft in totaal zes 6Gbit/s poorten (intern) en twee eSATA poort (extern). Met in totaal maar liefst zeven PCI Express sloten is dit moederbord erg geschikt voor iedereen die gebruik maakt van meerdere videokaarten of SSD apparaten die gebruik maken van het PCI Express slot.

De ASUS P9X79-E WS is gemaakt uit 10-lagen PCB met condensatoren die extreem lang zouden mee moeten gaan. Op het moederbord is verder ASUS DIGI+ VRM te vinden voor het digitaal instellen van de voltage voor de processor en het RAM geheugen. In Nederland zal het moederbord begin mei zijn te verkrijgen, hoewel het nog onduidelijk is wat de prijs gaat worden, maar gezien de specificaties zal deze vrij hoog liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*