Onthulling iPhone 8 op 12 september lijkt vast te staan

Smartphones

In navolging op het bericht van gisteren, komt nu ook het doorgaans goed geïnformeerde TechCrunch met het nieuws dat het vrijwel zeker is dat de iPhone 8 en de overige nieuwe apparaten op dinsdag 12 september worden aangekondigd. Eerder deze maand kwam The Wall Street Journal en het Franse Mac4Ever al met vergelijkbare claims.

Volgens TechCrunch staat het bijna vast dat de nieuwe iPhone 8 op 12 september wordt aangekondigd en alleen de bouwwerkzaamheden kunnen nog roet in het eten gooien. Er wordt op dit moment namelijk nog gewerkt aan het Steve Jobs Theater op de nieuwe campus van Apple. Het bedrijf uit Cupertino wil het Steve Jobs Theater openen met de introductie van de iPhone 8, de grootste verandering in jaren.

→ Schrijf je nu in bij KPN en ontvang een notificatie wanneer de iPhone 8 beschikbaar is.

De media is op dit moment nog niet officieel uitgenodigd en uitnodigingen worden doorgaans 7 tot 10 dagen voor het evenement verstuurd. Dat geeft Apple weinig tijd om te beslissen waar de onthulling van de iPhone 8 zal plaatsvinden, mocht er nog niets zijn besloten. Volgende week is het in de Verenigde Staten namelijk ook Labor Day, een feestdag waarop iedereen vrij is, en dat zou betekenen dat de uitnodigingen eind deze week of op dinsdag 5 september worden verstuurd, mits het evenement daadwerkelijk op 12 september zal plaatsvinden.

Mocht het Steve Jobs Theater niet op tijd klaar zijn, dan zou Apple ervoor kunnen kiezen om het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco tegebruiken, waar diverse iPhone-evenementen zijn gehouden. Er staat momenteel niets gepland voor 12 september, dus dit blijft voorlopig een mogelijkheid.

Het zal in ieder geval niet veel langer duren voordat we weten welke plannen Apple heeft. Een aankondiging op 12 september, zou kunnen betekenen dat de nieuwe iPhones op vrijdag 22 september worden gelanceerd. Het openen van de pre-orders zou op vrijdag 15 september kunnen gebeuren, hoewel de vraag is of Nederland net als vorig jaar bij de eerste groep landen hoort. De iPhone 8 zal vermoedelijk slecht leverbaar zijn, waardoor Apple mogelijk kan besluiten om het aantal landen in de eerste periode te beperken.

De iPhone 8 krijgt naar verluidt een 5,8-inch oled-scherm met dunne bezels. Verder zou het toestel beschikken over een 3d-camera voor gezichtsherkenning, een glazen achterkant om draadloos laden mogelijk te maken en een dubbele camera. Apple zou ook de iPhone 7s en 7s Plus op de markt willen brengen met de vertrouwd 4,7- en 5,5-inch lcd-schermen en de iconische thuisknop. Beide toestellen zijn qua uiterlijk gebaseerd op de iPhone 7-serie, echter is de aluminium achterzijde vervangen door glas om ondersteuning te bieden voor draadloos laden.

Apple werkt volgens verschillende geruchten ook aan een Apple TV met 4K- en HDR-ondersteuning en een derde generatie Apple Watch met LTE-connectiviteit. Deze producten zullen ook tijdens het iPhone 8-evenement worden aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*