‘Opvolger iPhone 8 krijgt hogere resolutie camera’

Smartphones

De iPhone 8 of iPhone Edition moet nog worden aangekondigd, maar volgens DigiTimes heeft Apple al productiecapaciteit geboekt voor camera’s van ‘meer dan 12 megapixel’. De lenzen voor de nieuwe hogere resolutie camera worden naar verluidt geproduceerd in een nieuwe fabriek van leverancier Largan Precision.

Eerste geruchten iPhone 8 opvolger

De site claimt dat Largan de enige leverancier is die aan de door Apple gestelde minimum yield kan voldoen. De nieuwe fabriek zou zijn ontworpen om maandelijks 600 miljoen lensmodules te produceren. Largan zal naar verwachting in oktober 2017 beginnen met het produceren van de modules, wat suggereert dat ze bestemd zijn voor toekomstige iPhone-modellen die in 2018 of later worden uitgebracht, in plaats van de iPhone 8 die op 12 september wordt aangekondigd.

→ Schrijf je nu in bij KPN en ontvang een notificatie wanneer de iPhone 8 beschikbaar is.

Het nieuwe toestel van Apple beschikt volgende laatste geruchten over een verticaal geplaatste dubbele camera, met optische beeldstabilisatie voor beide lenzen. Apple verbetert zijn camera’s ieder jaar, dus een hogere resolutie van een toekomstig model is zeker niet uitgesloten. Op dit moment zijn de nieuwe iPhone- en iPad-modellen, inclusief de iPhone 7- en iPad Pro-serie, allemaal uitgerust met een 12-megapixelcamera aan de achterzijde met ondersteuning voor video-opnames in 4k.

Het aantal megapixels hoeft overigens niet direct wat te zeggen over de kwaliteit van een camera, omdat de sensor in de meeste gevallen zo klein is dat er automatisch ook meer ruis zichtbaar is. In de afgelopen jaren hebben fabrikanten daarom gekozen voor een lagere resolutie, zodat de camera ook bij weinig licht beter presteert.

Apple gaat de iPhone 8 na maanden van geruchten op 12 september eindelijk onthullen. Daarnaast zou het bedrijf komen met een verbeterde versie van de iPhone 7, een Apple TV met 4k-ondersteuning en een Apple Watch-model met lte-connectiviteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*