‘Galaxy Note 8, de beste Samsung-smartphone tot op heden’

Smartphones

De eerste reviews van de Samsung Galaxy Note 8 zijn door de internationale media gepubliceerd. Het toestel is positief ontvangen en de dubbele camera van de Note 8, inclusief de nieuwe portretmodus, zou niet onderdoen voor de cameramodule van de iPhone 7 Plus.

Samsung Galaxy Note 8

Volgens The Verge maakt het scherm van de Galaxy Note 8 de meeste indruk. “Het begint met het indrukwekkende 6,3-inch Infinity Display, waarbij er alleen nog een kleine bezel zichtbaar is aan de boven- en onderkant. Het hdr-scherm is alles wat je verwacht van een high-end Samsung-scherm: het beeld is haarscherp, levendig en super helder, waardoor alles uitermate goed is af te lezen in direct zonlicht. Vanwege het grote formaat is dit het ultieme apparaat op video’s op te kijken en de beeldverhouding van 18,5:9 laat veel content tegelijk zien en ook is het mogelijk om twee apps naast elkaar te draaien in de splitscreen-modus”, aldus Dan Seifert.

Gizmodo is eveneens positief maar zegt weinig verschil te zien tussen de Galaxy Note 8 en Galaxy S8+. “Het 6,3-inch scherm van de Note 8 is slechts een fractie groter dan het 6,2-inch scherm van de S8-Plus, en het beschikt eveneens over een Qualcomm Snapdragon 835, 64GB opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer. Verder is de glazen voor- en achterkant en het aluminium frame ook vrijwel hetzelfde. Je krijgt zelfs dezelfde irritante Bixby-knop onder de volumeknop, die ook nog steeds niet door de gebruiker kan worden geconfigureerd. De enige kleine verbetering is de hoeveelheid werkgeheugen, die is opgeschroefd van 4GB naar 6GB. De keuze voor de Note 8 hangt dan ook voornamelijk af hoe belangrijk de S Pen en dubbele camera voor je is.”

De dubbele camera maakt het mogelijk om optisch te zoomen en ook is er een portretmodus aanwezig, ook wel bekend als het bokeh-effect. Deze modus laat het onderwerp eruit springen, terwijl de achtergrond wordt vervaagd. The Verge schrijft dat de dubbele camera ‘niet slechter of beter’ is dan de iPhone 7 Plus en dat er nog veel ruimte voor verbetering is gezien het feit dat de technologie nog relatief nieuw is. De site klaagde dat de kwaliteit van foto’s kan tegenvallen wanneer er weinig licht beschikbaar is.

MacWorld is van mening dat de Galaxy Note 8 in het voordeel is, omdat het toestel gebruikers de mogelijkheid biedt om het bokeh-effect achteraf aan te passen en ook kunnen de beelden van beide camera’s worden opgeslagen, een optie die ontbreekt op de iPhone 7 Plus van Apple. De software van Apple is daartegen makkelijker te gebruiken en binnenkort zal de Note 8 ook concurrentie krijgen van de nieuwe iPhone.

De reviews van CNETEngadgetAndroid Police zijn het met elkaar eens dat de Galaxy Note 8 een van de beste Samsung-smartphones tot nu toe is. Het heeft een indrukwekkend scherm, solide prestaties, een goede camera en een verbeterde S Pen. De Note 8 is met een adviesprijs van 999 euro tegelijkertijd ook een van de duurste smartphones op de markt, terwijl het geen enorme verbeteringen brengt ten opzichte van de veel goedkopere Galaxy S8 en S8+.

In Nederland is het nu mogelijk om een pre-order voor de Samsung Galaxy Note 8 te plaatsen. Consumenten krijgen tot en met 14 september het DeX Station ter waarde van 149,99 euro cadeau. Dit dock maakt het mogelijk om de Galaxy Note 8 te transformeren tot een volwaardige desktop, inclusief monitor, toetsenbord en muis. Vooralsnog is de Note 8 alleen te koop in de kleuren zwart en goud.

Winkel Levertijd Kleuren Prijs
MediaMarkt Direct Zwart/Goud €844
Samsung Direct Zwart/Goud €949
Bol.com Direct Zwart/Goud €949
Wehkamp Direct Zwart/Goud €949
Coolblue Direct Zwart/Goud €949

Winkel Levering Prijs Abonnement Meer informatie
Belsimpel.nl Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Mobiel.nl Direct Vanaf €52,- per maand  100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Tele2 Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 10GB Bekijken
T-Mobile Direct Vanaf €57,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
GSMWijzer Direct Vanaf €51,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
Vodafone Direct Vanaf €58,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
KPN Direct Vanaf €59,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*