Windows Blue moet Windows 8 en Windows Phone 8 samenvoegen

Microsoft

Windows BlueVolgens de laatste geruchten, moet de Windows Blue update ervoor zorgen dat het Windows Phone 8 en Windows 8 (PC) gaat samenvoegen tot één besturingssysteem. Daarnaast weet DigiTimes ook nog te melden dat Microsoft ook nog een nieuw besturingssysteem aan het ontwikkelen is, deze nieuwe versie van Windows zal in oktober worden uitgebracht, verdere informatie ontbreekt op dit moment helaas nog. 

Het is overigens verstandig om deze verhalen met het gebruikelijke korreltje zout te nemen, want zoals je begrijpt worden deze geruchten (nog) niet bevestigd door Microsoft.

Het Windows Blue project wordt momenteel ontwikkeld door een team dat los staat van de Windows en Windows Phone afdeling, en de bedoeling schijnt te zijn dat het deze twee verschillende besturingssystemen wil gaan samenvoegen, om de strijd aan te gaan met Google’s Android en Chrome OS.

Verschillende bronnen uit de industrie zouden aan DigiTimes hebben laten weten, dat Microsoft zich momenteel druk maakt om de samenwerking tussen PC fabrikanten en Google voor de ontwikkeling van op Android-gebaseerde notebooks. Het merendeel van de fabrikanten die aan de Android notebooks werken zouden het project ook geheim houden, om druk van Microsoft tegen te gaan.

Echter zal de volledige samenvoeging nog wel even op zich laten wachten, want het integreren van alle diensten en technologieën kost simpelweg tijd, veel tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*