WhatsApp niet met Google in onderhandeling over overname

Google

whatsapp-messengerDe populaire berichtendienst WhatsApp zegt dat het bedrijf momenteel niet in gesprek is met Google over een overname. WhatsApp’s hoofd van zakelijk ontwikkeling Neeraj Arora, vertelde vandaag aan AllThingsD dat het bedrijf niet in onderhandeling is met Google over een overname. Naast het ontkrachten van het gerucht, weigerde Arora verder te reageren op het nieuws.

Kort voor het weekend verscheen er namelijk het opmerkelijk gerucht dat Google interesse zou hebben om WhatsApp over te nemen voor een bedrag dat rond de één miljard dollar zou liggen. Het nieuws dat afkomstig was van Digital Trends zou volgens de website echter slechts door slechts een enkele bron zijn bevestigd.

Het is overigens niet de eerste keer dat WhatsApp aan een overname is gelinkt, want in december 2012 gingen er al geruchten dat Facebook geïnteresseerd zou zijn in een overname. Maar net zoals met het gerucht over Google, werd ook dit gerucht snel ontkracht door zowel Facebook als WhatsApp.

WhatsApp is door de enorme userbase ongetwijfeld een interessante dienst voor bedrijven die zich richten op sociale diensten, en daarnaast gingen er in de afgelopen weken al geruchten dat Google bezig zou zijn met een nieuwe berichtendienst genaamd Babel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*