Volgende generatie Mac’s krijgen Wi-Fi 802.11ac ondersteuning

Apple

802-11ac-wi-fiDe zomermaanden beginnen te naderen en deze periode wordt door Apple jaarlijks gebruikt om de gehele Mac line-up te voorzien van een upgrade. Dat de nieuwe Mac’s gebruik gaan maken van de nieuwe Haswell processors lijkt al vast te staan, maar het zal waarschijnlijk niet de enige verandering worden. In de Mountain Lion 10.8.4 bèta zijn namelijk verwijzingen gevonden dat de nieuwe Mac’s ook ondersteuning bieden voor de supersnelle 802.11ac Wi-Fi standaard.

Een tipgever heeft aan 9to5Mac laten weten dat de referenties naar de 802.11ac standaard kunnen worden gevonden in de Wi-Fi framework folder van Mountain Lion. De technologie is overigens pas sinds kort toegevoegd, want in OS X 108.3 is de code nog niet aanwezig.

Het is overigens ook niet de eerste keer dat Apple in verband wordt gebracht met de 802.11ac standaard. Enkele maanden geleden verschenen al de eerste geruchten dat Apple in samenwerking met chipmaker Broadcom 802.11ac chips zou gaan produceren voor toekomstige Mac’s. De software lijkt er in ieder geval klaar voor te zijn en het wachten kan dan ook beginnen op de volgende generatie Mac’s en MacBook’s.

Naast verhoogde snelheden zorgt de 802.11ac standaard ook voor een groter draadloos bereik in huis, waardoor gebruikers tegelijkertijd video’s in HD kwaliteit kunnen kijken op meerdere apparaten. Daarnaast zorgt de snelheid ervoor dat data sneller kan worden getransfereerd over het draadloze netwerk, hoewel beide apparaten natuurlijk wel 802.11ac moeten ondersteunen. Het zal overigens niet alleen tijd schelen, want doordat de bestanden sneller kunnen worden overgezet of gesynchroniseerd, kan de chip ook sneller zijn energiezuinige modus starten, waardoor de accu van je MacBook langer mee zal moeten gaan.

In de toekomst zullen ongetwijfeld ook de nieuwe AirPort routers en iOS apparaten worden uitgerust met de nieuwe 802.11ac chips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*