Mogelijke voorkant van iPad 5 gelekt met Mini-achtig ontwerp

Apple

ipad 5Na een druk eind van 2012, heeft Apple zich in 2013 nog geen enkele keer laten zien, maar op de campus in Cupertino zal er ongetwijfeld hard worden gewerkt aan de volgende gadget. De grote vraag is natuurlijk welk product er dit jaar voor het eerst door het bedrijf zal worden aangekondigd? Er gaan al een tijdlang geruchten over een iWatch, echter lijkt een nieuwe iPhone, iPad of Mac Pro meer voor de hand te liggen.

De website NowHereElse verwacht in ieder geval dat de iPad 5 dit jaar als eerste ten tonele zal verschijnen. Het Franse blog had afgelopen jaar al een aantal scoops, waaronder de eerste foto van de Lightning-connector die de oude 30-pins connector verving en vandaag lijkt het opnieuw raak te zijn. Er is op de website namelijk een foto verschenen van wat vermoedelijk de voorkant is van de iPad 5, of hoe de nieuwe tablet van Apple ook mag heten.

Op de foto is duidelijk te zien dat de iPad 5 aan de voorkant veel weg heeft van de iPad Mini, zoals we al hadden verwacht. De bezels rondom het scherm lijken een stuk dunner te zijn en daarnaast ziet het er naar uit dat de onderkant en bovenkant minder ‘hoog’ zijn. Niet alleen zal de iPad qua formaat een stukje kleiner zijn dan zijn voorgangers, want de iPad 5 zou ook dunner en lichter zijn, dankzij een dunner paneel dat minder stroom verbruikt, waardoor er ook een kleinere en dunnere accu kan worden gebruikt.

Dit jaar lijken we in ieder geval weer een aanzienlijke upgrade te kunnen verwachten. De vierde generatie iPad, die slechts zes maanden naar de iPad Retina (3rd-gen) werd uitgebracht, was namelijk alleen uitgerust met een snellere Apple A6X processor en  Lightning-connector. Gezien het feit dat het bedrijf ervan houdt om alle ontwerpen van de verschillende producten op elkaar af te stemmen, is de kans groot dat het ontwerp van de iPad 5 veel op dat van de iPad Mini zal gaan lijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*