‘Samsung Galaxy S9 wordt in maart gelanceerd’

Smartphones

De Samsung Galaxy S9 en S9+ staan gepland om in februari officieel te worden aangekondigd, zo claimt Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Het spreek de geruchten tegen dat beide telefoons al in januari worden getoond, hoewel de presentatie eerder zal plaatsvinden dan dat dit jaar het geval was.

Lancering Galaxy S9 in maart

Samsung zou de Galaxy S9 en S9+ eind februari willen introduceren en de apparaten in maart op de markt te brengen. De huidige Galaxy S8 en S8+ werden dit jaar in april gelanceerd, waarbij moet worden opgemerkt dat het Note 7-fiasco één van de redenen was waarom de telefoons later dan gebruikelijk werden geïntroduceerd. We achten het aannemelijk dat de presentatie op zondag 25 februari zal plaatsvinden, een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona. De zondag voordat de conferentie van start gaat is de persdag en wordt door veel fabrikanten gebruikt om hun nieuwe apparaten aan de wereld te tonen.

Volgens Bloomberg zijn de nieuwe modellen een evolutie van de huidige Galaxy S8-serie, maar zijn ze onder andere voorzien van betere camera’s. Aan de achterzijde van de reguliere Galaxy S9 zal een enkele camera zijn te vinden, terwijl de S9+ wordt uitgerust met een dubbele camera. Het is voor het eerst dat het tweetal afgezien het schermformaat van elkaar verschilt. Bovendien krijgt de Galaxy S9+ 6GB aan werkgeheugen en moet de S9 het doen met 4GB. Qua schermformaat en ontwerp blijft alles grotendeels hetzelfde: 5,8-inch voor de S9 en 6,2-inch voor de S9+. In beide gevallen gaat het om een oled-scherm met een resolutie van 2960 x 1440 pixels en een beeldverhouding van 18,5:9. Een welkome verbetering is de nieuwe locatie van de vingerafdrukscanner, want die wordt ditmaal onder de camera geplaatst in plaats van ernaast.

Verwachte specificaties Galaxy S9

In Nederland zal de Galaxy S9-serie worden aangedreven door Samsungs eigen Exynos 9810-soc, die onlangs werd aangekondigd. Over het exacte ontwerp is nog relatief weinig informatie beschikbaar, maar we weten dat er gebruik wordt gemaakt van de nieuwe intern ontworpen M3 Mongoose-cores in combinatie met een ARM Mali-G72-gpu. ARM claimt dat de Bifrost-architectuur zorgt voor een prestatiewinst van 40% ten opzichte van de G71 van de Galaxy S8-serie. Benchmarks hebben aangetoond dat er nog steeds 64GB opslagruimte beschikbaar is, dat door middel van een microSD-kaartje kan worden uitgebreid. Verder zullen de telefoons beschikken over een usb-c-poort en een 3,5mm-koptelefoonaansluiting. De behuizing bestaat uit een aluminium frame met een glazen voor- en achterkant, waardoor de Galaxy S9 en S9+ draadloos zijn op te laden.

In de afgelopen week verschenen er verschillende renders van de Galaxy S9 en S9+, waarop duidelijk is te zien dat het ontwerp een evolutie is van de Galaxy S8-serie. De onderstaande beelden tonen de nieuwe locatie van de vingerafdrukscanner en de dubbele camera van de Galaxy S9+.

Samsung werkt daarnaast ook nog aan een slimme speaker die focust op audio en domotica. Bronnen van Bloomberg hebben aangegeven dat deze speaker eveneens in de eerste helft van volgend jaar moet verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*