LG Display komt mogelijk als eerste met commerciële flexibele schermen

Archief

Flexible-DisplaysIn de afgelopen jaren hebben we verschillende keren mogen aanschouwen wat er allemaal mogelijk is met flexibele/buigbare displays, maar tot op heden is het nog niet gekomen tot een daadwerkelijk product. Volgens Samsung is de zogeheten Youm technologie van het bedrijf het volgende grote ding voor mobiele apparaten. Tijdens de Consumer Electronic Show (CES) toonde de fabrikant ons al hoe de technologie kan worden gebruikt voor vouwbare smartphones en tablets, echter verwachten wij dat dit soort producten nog wel eventjes op zich zullen laten wachten.

Er gaan namelijk al tijden geruchten over een product met een buigbaar en onbreekbaar scherm, maar tot op heden is het bij niks meer dan geruchten gebleven. De Samsung Galaxy S3, S4 en Note 2 werden allen getipt om voor het eerst gebruik te gaan maken van deze technologie, helaas bleken deze geruchten keer op keer niet te kloppen. Voor Samsung wordt het mogelijk nog erger, want LG zou dit jaar weleens de eerste fabrikant kunnen worden met de eerste flexibele schermen voor de consumenten markt.

Uit een rapport van de Korea Times blijkt namelijk dat LG op het gebied van deze technologie flinke stappen heeft gezet in het afgelopen jaar. Het is overigens niet voor het eerst dat het Samsung aftroeft, want het bedrijf was ook al eerder met een OLED televisie en de nieuwe 4K-panelen. Mocht het artikel blijken te kloppen dan is het mogelijk dat LG opnieuw de aandacht bij Samsung wegtrekt.

LG werkt al een tijdlang aan dit soort flexibele schermen. In augustus 2012 kondigde het bedrijf al aan dat het van plan was om de productie van deze panelen te starten voor het einde van 2013. Op dat moment werd echter wel verwacht dat Samsung een aanzienlijke voorsprong zou hebben.

Veel hoeven we overigens nog niet te verwachten van de eerste generatie flexibele schermen. Het merendeel van de producten zal er waarschijnlijk uit komen te zien als het Samsung prototype dat tijdens CES 2013 werd getoond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*