Foxconn stelt teleur door teruglopende vraag naar iPhone

Apple

Handout photo shows Apple CEO Cook talking to employees as he visits the iPhone production line at the new Foxconn Zhengzhou Technology Park in HenanHon Hain Precision Industry, oftewel Foxconn, maakte vandaag zijn resultaten bekend over het eerste kwartaal. De maker van verschillende Apple producten, zoals de iPhone en iPad, presenteerde een daling van maar liefst 19 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar daarvoor. De tegenvallende vraag naar de iPhone zou het resultaat zijn van de aanzienlijke daling.

In de periode van januari tot maart behaalde het bedrijf een totale omzet van 26,96 miljard dollar, een daling ten opzichte van het vierde kwartaal ($32,98 miljard) en dezelfde periode een jaar geleden ($33,34 miljard).

Volgens KGI Securities analist Ming-chi Kuo was een daling ten opzichte van het afgelopen kwartaal ingecalculeerd, maar niet ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De analist zegt dat de omzet van Foxconn te afhankelijk is van Apple en dat de iPhone orders vaker zijn aangepast dan verwacht.

Apple zou met de assemblage van de iPhone en iPad verantwoordelijk zijn voor 60 tot 70 van de omzet van Foxconn en daarnaast zou het bedrijf ook nog ander werk uitvoeren voor het Amerikaanse bedrijf.

Het nieuws komt overigens niet als een complete verassing, want Apple kon bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers ook al niet voldoen aan de verwachtingen van Wall Street. De tegenvallende verkoopcijfers tijdens de kerstperiode zijn reden tot zorg bij de analisten, die bang zijn dat het bedrijf zijn dominante positie aan het verliezen is op de smartphone markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*