Foto toont frame van Samsung Galaxy S9

Smartphones

Samsung zal het ontwerp van de Galaxy S8-serie nog minstens een jaar gebruiken. De Galaxy S9 en S9+ zullen evoluties zijn van hun voorgangers met een oplossing voor het probleem met de vingerafdrukscanner. Het bedrijf heeft de scanner ditmaal in het midden geplaatst, net onder de cameramodule in plaats van ernaast.

DeX Pad voor Galaxy S9

Het ontwerp van de Galaxy S9 zal dit jaar in ieder geval niet voor grote verrassingen zorgen, maar er zijn natuurlijk meer veranderingen op komst, waaronder een snellere processor, betere camera’s en een nieuwe accessoires. Volgens de laatste geruchten wordt de Plus-versie ditmaal voorzien van een dubbele camera en 6GB ram, terwijl de Galaxy S9 het moet doen met een enkele lens en 4GB aan werkgeheugen. Daarnaast lijkt een nieuwe ontdekking te bevestigen dat Samsung werkt aan een nieuwe docking station om de DeX-computermoduservaring te verbeteren.

Het huidige DeX Station kan worden gebruikt om je Galaxy S8, S8+ of Note 8 te transformeren tot een desktop. Met dit accessoire kun je namelijk een monitor, toetsenbord en muis aansluiten. Samsung zou dit jaar komen met een nieuw herontwerp: de DeX Pad. Het DeX Station kan de Galaxy S8 en Note 8 opladen en DeX Pad zou beschikken over dezelfde functionaliteit, maar omdat de telefoon ditmaal plat op de pad ligt, zou de Pad de Galaxy S9 en S9+ ook draadloos moeten kunnen opladen. Bovendien zou deze ontwerpwijziging ook betekenen dat je je smartphone kan inzetten als touchpad of virtueel toetsenbord, iets wat niet mogelijk is met het huidige DeX Station. De snellere processor van de Galaxy S9-serie zou de algehele ervaring van desktopmodus moeten verbeteren.

Middenframe Galaxy S9

Het is nog onduidelijk wat de DeX Pad gaat kosten, maar daar zullen we eind februari tijdens de presentatie van het tweetal ongetwijfeld meer over te horen krijgen. In de tussentijd publiceerde een Weibo-gebruiker ook nog een foto waarop het middenframe van de Galaxy S9 zou zijn te zien. Veel wijzer worden we niet van de foto, behalve van het feit dat de productie van de Galaxy S9 waarschijnlijk van start is gegaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*