Bestaan Surface Phone bevestigd door Microsoft-medewerker?

Smartphones

Er gaan al enige tijd geruchten dat Microsoft in het geheim zou werken aan de Surface Phone, maar veel bewijs om die geruchten te ondersteunen zijn er nog niet verschenen. Een ingenieur voor Microsoft in China heeft echter mogelijk een hint laten vallen die het bestaan van het langverwachte apparaat zou kunnen bevestigen.

Surface Phone op komst?

In het afgelopen week nam een Microsoft-ingenieur de tijd om te reageren op een klachten over de slechte integratie van de digitale assistent Cortana op Android. De ingenieur gebruikte de supportaccount van Microsoft Asia Research om de klachten te beantwoorden en maakte een fout door melding te maken van de Surface Phone, die betere implementatie van Cortana zou bieden. Uit zijn verklaring blijkt dat machtigingen voor het besturingssysteem het grootste probleem zijn voor de Android-versie van Cortana. Hij merkte toen op dat hij er echt naar uitkijkt om betere prestaties van Cortana te zien op de Surface Phone.

Surface Phone

Het duurde enige tijd voordat hij zich realiseerde dat hij mogelijk vertrouwelijke informatie had uitgelekt over de Surface Phone, waarvan het bestaan door Microsoft nooit is bevestigd. Later paste hij zijn reactie aan en zegt hij zelf niet zeker te weten of de Surface Phone echt is, om eraan toe te voegen dat het Cortana-team hard werkt om de assistent beter te maken.

Volgens eerdere geruchten zou de Surface Phone een hybride apparaat kunnen zijn, die kan worden ingezet als smartphone en tablet. Gebruikers zouden de telefoon kunnen opbergen als smartphone, terwijl het product uitgeklapt als een tablet zou dienen. Het zou ook een van de redenen zijn waarom Microsoft hard heeft gewerkt aan een x86-emulator.

De Snapdragon 835-soc van Qualcomm kan dankzij de emulator alle x86-software draaien. Microsoft gebruikt voor de emulatie dezelfde Windows-on-Windows-laag als voor de emulatie van x86-software op 64bit-systemen. De ARM-processor kan de emulatie echter niet hardwarematig uitvoeren, waardoor er een softwarematige emulator aan het systeem is toegevoegd. Ontwikkelaars hoeven daardoor hun applicaties niet aan te passen voor de komende ARM-apparaten met Windows 10. Het voordeel hiervan is dat de Surface Phone in combinatie met een docking station zelfs als werkstation kan worden ingezet, zonder beperkingen wat betreft ARM- en x86-apps.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*