‘iPhone SE (2018) kan draadloos worden opgeladen’

Smartphones

De iPhone SE was een slimme zet van Apple om te profiteren van de opkomende markt voor mid-range smartphones en volgens de Indiase website Tekz24 werkt het bedrijf ook aan een nieuw model. Apple zou de iPhone SE (2018) willen voorzien van een achterkant van glas, zodat het toestel draadloos kan worden opgeladen via de Qi-standaard. Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een nieuwe versie van Apple’s kleinste smartphones en Focus Taiwan bracht in augustus naar buiten dat de nieuwe iPhone SE in het eerste kwartaal van 2018 zou worden gelanceerd.

iPhone SE met glazen achterkant

Er werd destijds gesproken over een iPhone SE 2 met onder de motorkap de Apple A10 Fusion-soc van Apple in combinatie met 2GB aan werkgeheugen. Er zouden twee opslagconfiguraties worden aangeboden: 32GB en 128GB. De overige specificaties zouden bestaan uit een 12-megapixelcamera aan de achterzijde, een 5-megapixelcamera voor het schieten van selfies en een iets grotere accu met een capaciteit van 1700mAh.

De achterkant van de huidige iPhone SE.

Enkele maanden publiceerde het Chinese Economic Daily News een rapport waarin werd gesuggereerd dat de tweede generatie iPhone SE in de eerste helft van 2018 wordt uitgebracht. De smartphone zou in Bangalore, India worden geassembleerd door de Taiwanese fabrikant Wistron. Ten slotte voorspelde marktonderzoeksbureau TrendForce vorige week dat Apple van plan is om dit jaar de iPhone SE (2018) op de markt te brengen voor de markt van mid-range smartphones.

Hoe serieus we de informatie van Tekz24 moeten nemen is nog maar de vraag, want de site heeft in het verleden nog nooit betrouwbare informatie over de plannen van Apple naar buiten gebracht. Helemaal uitsluiten kunnen we het aan de andere kant ook niet, want de iPhone 8 en iPhone X beschikken eveneens over een glazen achterkant om draadloos opladen mogelijk te maken. Het is daarom niet ondenkbaar dat Apple deze functionaliteit ook gaat introduceren voor de tweede generatie iPhone SE.

De huidige iPhone SE werd in maart 2016 op de markt gebracht en in 2017 verdubbelde Apple de beschikbare hoeveelheid opslaggeheugen naar 64GB en 128GB. Het ontwerp, dat gebaseerd is op de iPhone 5s, bleef ongewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*