Nintendo werkt aan nieuwe film met Mario in hoofdrol

Gaming

Een animatiefilm met een hoofdrol voor Nintendo’s iconische personage Mario is in productie. De Amerikaanse tak van Nintendo bracht in een tweet naar buiten dat het een overeenkomst heeft bereikt met Illumination Entertainment om samen te werken aan een film met Mario, in coproductie met geestelijk vader Shigeru Miyamoto en Chris Meledandri.

Nieuwe Mario-film

Miyamoto is de bedenker van Mario en vele andere personages die we kennen van de Nintendo-games en Meledandri is samen met Universal Studios de eigenaar van Illumination Entertainment. In november kwam The Wall Street Journal al met het nieuws dat Nintendo en Illumination een overeenkomst hadden bereikt voor een film over Nintendo’s Super Mario Bros. De complete franchise is goed voor meer dan 330 miljoen verkochte exemplaren.

Illumination ken je mogelijk van Despicable Me, Minions en The Secret Life of Pets. De samenwerking met Universal Studios is overigens geen complete verrassing, want in 2015 werd door Nintendo bekendgemaakt dat de pretparken van Universal worden uitgebreid met Super Nintendo World, met attracties die zijn gebaseerd op Nintendo-thema’s.

Een film met Mario in de hoofdrol is overigens niet nieuw, want in 1993 werd Super Mario Bros. getoond in bioscopen met in de hoofdrol Bob Hoskins als Mario, John Leguizamo als Luigi en Dennis Hopper als King Koopa. De film bleek helaas geen succes te zijn en presteerde slecht aan de kassa. Op IMDB heeft Super Mario Bros. een beoordeling van een 4 uit 10.

Nintendo pakt het ditmaal anders aan en kiest voor een animatiefilm die waarschijnlijk door de studio Mac Guff in Parijs zal worden geproduceerd. Het project zou zich nog in de beginfase van ontwikkeling bevinden en het zal daarom nog een aantal jaren duren voordat de film in de bioscoop is te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*