Foto’s tonen accucapaciteit Samsung Galaxy S9 en S9+

Smartphones

De vermoedelijke accucapaciteit van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ is deze donderdag gepubliceerd. Volgens de smartphone-reparatieservice Union Repair uit Hong Kong zal de capaciteit in vergelijking met de modellen van vorig jaar ongewijzigd blijven. Het zou gaan om een 3000mAh-accu voor de Galaxy S9 en een grotere 3500mAh-accu voor de Galaxy S9+, die geen van beide door de gebruiker zijn te verwisselen.

→ Als eerste de Samsung Galaxy S9 of S9+ ontvangen? Schrijf je dan nu in. 

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+.

Accucapaciteit Galaxy S9-serie

Beide accu’s hebben een nominale spanning van 3,85 volt en een laadspanning van 4,4 volt, waarbij de specificaties van de Galaxy S9-serie opnieuw identiek zijn aan die van hun voorgangers. Over de authenticiteit van de beide hebben we weinig twijfels, omdat de specificaties en de onderdeelnummers overeenkomen met een eerder gerucht en de modelnummers van de Galaxy S9-serie (SM-G960/SM-G965). We weten daarnaast dat het tweetal ondersteuning zal bieden voor de Adaptive Fast Charging-technologie van Samsung en dankzij de glazen achterkant kunnen ze ook draadloos worden opgeladen. De accu’s worden door de Vietnamese divisie van Samsung SDI geassembleerd, terwijl de componenten afkomstig zijn van de Chinese tak van het bedrijf.

De accu’s van de Galaxy S9 (links) en S9+ (rechts).

Ondanks het feit dat de capaciteit van beide accu’s ongewijzigd blijft, hoeft dit niet te betekenen dat de accuduur van de Galaxy S9-serie niet verschilt in vergelijking met de Galaxy S8-serie. Onder de motorkap van de Galaxy S9 en S9+ zullen we namelijk de nieuwe Exynos 9810-soc van Samsung vinden en deze chip is dankzij een nieuw productieproces 20 tot 30 procent efficiënter. Het is daardoor aannemelijk dat de nieuwe telefoons een langere accuduur zullen bieden dan hun voorgangers.

Onthulling later deze maand

De presentatie van de Samsung Galaxy S9 en S9+ zal op zondag 25 februari plaatsvinden op het Mobile World Congress in Barcelona. Het Unpacked-evenement gaat om 18:00 Nederlandse tijd van start en zal op onze website live zijn te volgen door middel van een stream. Samsung zal naar verluidt op vrijdag 2 maart beginnen met het aannemen van pre-orders, gevolgd door een lancering op vrijdag 16 maart. Daarnaast wordt er gesproken over een kleine prijsverhoging: 849 euro voor de Galaxy S9 en 959 euro voor de S9+.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*