‘Samsung test Galaxy Note 9 met vingerafdrukscanner onder scherm’

Smartphones

De Galaxy S9-serie is inmiddels aangekondigd en dat betekent dat de geruchten zich langzaam maar zeker focussen op de Galaxy Note 9. Het volgende vlaggenschip van Samsung verschijnt traditioneel in de tweede helft van het jaar en de eerste nieuwtjes beginnen inmiddels al te verschijnen. Vorige week werd de Amerikaanse variant van de Note 9 (SM-N960U) gespot in een benchmark. Vandaag claimen bronnen uit China dat Samsung is begonnen met testen van het toestel, dat mogelijk een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgt.

Vingerafdrukscanner Galaxy Note 9

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Twitter-gebruik MMDDJ_ is het testen van de Galaxy Note 9 met basebandversie N960USQE0ARA2. Dit betekent dat er al een aantal prototypen in omloop zijn, hoewel die natuurlijk nog topgeheim moeten blijven. Een andere bekende bron op Twitter, IceUniverse, zegt dat Samsung momenteel een vingerafdruksensor die in het scherm is geïntegreerd.

Oorspronkelijk werd gedacht dat de technologie op tijd klaar zou zijn voor de in 2017 uitgebrachte Galaxy S8-serie, echter is gebleken dat de technologie nog niet volwassen genoeg is om te worden ingezet voor een van Samsung’s belangrijkste producten. Of er in de afgelopen periode veel vooruitgang is geboekt is moeilijk in te schatten, hoewel de functie niet aan de Galaxy S9-serie is toegevoegd.

Het Zuid-Koreaanse The Bell zei onlangs met bronnen te hebben gesproken die aangeven dat de vingerafdrukscanner op de Galaxy Note 9 nog steeds aan de achterzijde zal zijn te vinden. Het enige verschil met de Galaxy Note 8 is dat de scanner geplaatst is onder de cameramodule, in plaats van ernaast. De bronnen geven geen exacte reden waarom Samsung de introductie van de vingerafdrukscanner heeft uitgesteld, echter werkt het bedrijf nog altijd aan de technologie.

De massaproductie van het Galaxy Note 9-scherm start naar verluidt in juni en dat geeft Samsung weinig tijd om grote veranderingen te introduceren. Bovendien verwachten we niet dat het bedrijf na het Galaxy Note 7-fiasco risico’s wil nemen met functies die niet vlekkeloos werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*