ClockworkMod Recovery installeren op de Asus Eee Pad Transformer

Archief

A-19A+Het is nu mogelijk om ClockworkMod Recovery 6 te installeren op de Asus Eee Pad Transformer TF101 zonder dat je lastige ADB commando’s hoeft in te voeren. Met ClockworkMod Recovery is het kinderlijk eenvoudig om ROM’s, tweaks en kernels te installeren op je tablet, zelfs wanneer je niet technisch bent onderlegt. Voor de Asus Eee Pad Transformer TF101 is ClockworkMod Recovery 6.0, de meeste recente versie, nu beschikbaar.

ClockworkMod Recovery voor de Eee Pad Transformer TF101 is te verkrijgen in twee verschillende versies; één met touchsceen ondersteuning en de ander zonder touch. Het maakt qua functionaliteit overigens niet uit en de touch-versie kan ook worden bediend met de volume knoppen en de aan/uit kop. De meest recente versie van ClockworkMod Recovery 6.0 zorgt ervoor dat backup’s sneller worden aangemaakt, er 2GB+ ondersteuning aanwezig is en ook zou de interface zijn verbeterd.

In de onderstaande handleiding gaan we je stap voor stap uitleggen hoe je ClockworkMod Recovery kan installeren op de Asus Eee Transformer TF101. Hou er echter wel rekening mee dat deze handleiding specifiek is geschreven voor de Asus Eee Pad Transformer TF101 en niet voor andere Asus tablet/smartphone of andere producten die op het Android besturingssysteem draaien. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor schade die is ontstaan aan de tablet door het installeren van ClockworkMod Recovery.

Vereisten

Installeer ClockworkMod Recovery op de Asus Eee Pad Transformer TF101

  1. Download RecoveryInstaller van de bovenstaande links op je computer.
  2. Verbind de tablet met de computer en schakel massaopslag in zodat je de opslagruimte kan benaderen.
  3. Plaats het .apk bestand dat je in stap 1 hebt gedownload op het geheugen van je Transformer TF101.
  4. Open en installeer door een filemanager zoals ES File Manager.
  5. Na de installatie zoek je naar de Recovery Installer in je app drawer en start je de app.
  6. In Recovery Installer selecteer je de optie “Click to flash recovery.”
  7. Eenmaal ClockworkMod Recovery geinstalleerd kun je de recovery starten door middel van de Transformer Reboot to Recovery app die te vinden is in de Google Play Store.
  8. Mocht je ClockworkMod Recovery handmatig willen opstarten dan zet je de tablet uit en de druk je volume omlaag en aan/uit knop in. Op het moment dat je woorden voorbij ziet komen aan de linker bovenkant druk je de volume omhoog in, binnen vijf seconden.

ClockworkMod Recovery updaten naar versie 6

  1. Verbind de tablet me je computer.
  2. Kopieer ClockworkMod Recovery 6 naar de tablet.
  3. Schakel de Transformer Eee Pad Transformer TF101 uit.
  4. Start ClockworkMod Recovery door de volume omlaag en aan/uit knop in te drukken totdat je tekst in de linker bovenhoek ziet verschijnen. Op dat moment druk je de volume omhoog knop binnen vijf seconden in.
  5. Selecteer in ClockworkMod Recovery de optie Install zip from sdcard gevolgd door choose zip from sdcard. Zoek nu naar het ClockworkMod Recovery 6 bestand dat je eerder hebt gedownload en bevestig de keuze met de aan/uit knop.
  6. Na de installatie ga je terug naar het hoofdmenu en selecteer je de optie Reboot system now om je tablet opnieuw te starten.
  7. Gefeliciteerd, ClockworkMod Recovery 6 is nu geinstalleerd op de Transformer TF101 van Asus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*