‘Apple werkt aan microLED-schermen voor iPhone en Apple Watch’

Smartphones Smartwatches Tablets

Apple heeft een geheime faciliteit in Santa Clara, Californië (Verenigde Staten), waar het zijn eigen schermen ontwerpt en produceert. Dat claimt Mark Gurman van Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple. Het bedrijf werkt naar verluidt aan schermen die gebruikmaken van de microLED-technologie om de oled-schermen van Samsung in toekomstige apparaten te vervangen.

iPhone met microLED

De interesse in microLED komt niet als een complete verrassing, want in 2015 bereikte ons al het nieuws dat Apple een laboratorium in Taiwan in gebruik heeft genomen om de technologie verder te ontwikkelen. Daarnaast nam Apple in 2014 LuxVue over, een bedrijf dat gespecialiseerd is in microLED. Apple lijkt deze stappen te zetten om minder afhankelijk te worden van de componenten die door Samsung worden geproduceerd. Er gaan geruchten dat het bedrijf miljarden heeft geïnvesteerd om LG te helpen bij de productie van zijn eigen oled-schermen, die later dit jaar mogelijk hun weg vinden naar de iPhone X Plus.

De faciliteit waar de microLED-technologie van Apple in ontwikkeling zou zijn.

“De technologiegigant investeert aanzienlijk in de ontwikkeling van de volgende generatie microLED-schermen, zo claimen bronnen die hebben gevraagd om anoniem te blijven. MicroLED-schermen gebruiken andere lichtgevende componenten dan de huidige oled-schermen en beloven toekomstige gadgets slanker, helderder en energie efficiënter te maken.”

Massaproductie nog ver weg

Volgens Bloomberg zal het waarschijnlijk nog een paar jaar duren voordat de microLED-schermen ook daadwerkelijk worden gebruikt voor de producten van Apple. Het zal misschien nog twee jaar duren voordat er een Apple Watch met een microLED-scherm verschijnt en drie tot vijf jaar voor de iPhone. Het is aannemelijk dat de massaproductie van de schermen zal worden uitbesteed.

“De faciliteit in Californië is te klein voor massaproductie, maar het bedrijf wil de gepatenteerde technologie zo lang mogelijk weghouden van zijn partners, zegt een van de mensen. “We stoppen veel geld in de faciliteit. Het is groot genoeg om engineering builds te maken en het laat ons alles in eigen beheer houden tijdens de ontwikkelingsfasen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*