‘Apple brengt opvouwbare iPhone in 2020 uit’

Smartphones

Apple heeft volgens Bank of America Merrill Lynch-analist Wamsi Mohan plannen om over twee jaar een vouwbare iPhone op de markt te brengen. De analist claim in zijn nieuwe rapport dat bedrijven in de toeleveringsketen van Apple bevestigen dat het bedrijf uit Cupertino werkt aan een dergelijk product.

Opvouwbare iPhone

Hij verwacht dat de vouwbare iPhone in 2020 op de markt wordt gebracht en dat deze mogelijk ook als een tablet zou kunnen worden gebruikt, wat suggereert dat het apparaat kan worden uitgevouwen tot een groter formaat. Overigens is het niet de eerste keer dat er wordt gesproken over een vouwbare iPhone, want in december 2016 bereikte ons het nieuws dat LG Display was gestart met de ontwikkeling van opvouwbare schermen voor smartphones. Het Koreaanse bedrijf zou eind vorig jaar een overeenkomst met Apple hebben gesloten voor de levering van flexibele schermen voor toekomstige iPhones.

In de afgelopen jaren heeft LG verschillende futuristisch ogende gebogen en opvouwbare prototypen getoond, waaronder een scherm dat kan worden uitgeklapt en een ander model dat als een krant kan worden opgerold. Beide oplossing maken gebruik van de oled-technologie, omdat de lcd-schermen een backlight vereisen. Het huidige oled-scherm van de iPhone X is bijvoorbeeld ook flexibel, echter kiest Apple er in tegenstelling tot Samsung niet voor om de schermranden te buigen. Apple heeft namelijk de display-controller verwerkt in het gebogen gedeelte en dankzij deze slimme oplossing is de onderste bezel een stuk smaller, omdat dit normaal de locatie is waar de chip zich bevindt.

Er is verder nog weinig informatie beschikbaar over de vouwbare iPhone en we raden iedereen dan ook aan om dit nieuws met een flinke korrel zout te nemen. Een vouwbare smartphone vereist namelijk ook een flexibel moederbord, chips, accu, kabels en ga zo maar door. De kans dat je over twee jaar de nieuwe iPhone op kan rollen als een krant achter wij in ieder geval erg klein. Duidelijk is wel dat Apple onderzoek doet naar de mogelijkheden, want vorig jaar zijn er verschillende patenten aangevraagd met betrekking tot een opvouwbare smartphone, maar dat is allerminst een garantie dat een dergelijk product ooit voor consumenten verschijnt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*