Einde van Steam Machines lijkt nabij

Gaming

De op Linux gebaseerde Steam Machines lijken een stille dood te gaan sterven. Valve heeft de sectie voor Steam Machines namelijk verwijderd van de frontpage, waardoor ze niet meer zijn te vinden. Overigens betekent het niet dat de systemen helemaal zijn verdwenen, want de individuele pagina’s van de systemen staan nog steeds online. Het overzicht met hardware toont op dit moment echter alleen nog de Steam Controller, de HTC Vive-headset en de Steam Link.

Steam Machines

Het is in ieder geval duidelijk dat Steam Machines niet langer een prioriteit zijn voor Valve, hoewel dat gezien het matige succes moeilijk een verrassing kan worden genoemd. Degenen die geïnteresseerd zijn in pc-gaming lijken liever hun eigen systemen samen te stellen met een muis en toetsenbord, in plaats van een console-achtige hybride die op een televisie in de woonkamer moet worden aangesloten. We vermoeden dat deze groep eerder zal kiezen voor een PlayStation 4 of Xbox One. De Steam Machines bleven zich daardoor richten op een kleine groep potentiële gebruikers, ondanks enkele voordelen van het Linux-gebaseerde SteamOS.

Steam Machines werden gebouwd volgens een vaste set specificaties, zodat fabrikanten en gebruikers een eigen versie konden bouwen en verkopen. Het besturingssysteem is bovendien los verkrijgbaar, waardoor je in feite iedere pc kan transformeren tot een Steam Machine met SteamOS. De Steam Machines van fabrikanten werden echter getroffen door vertragingen, annuleringen en hoge kosten. Uiteindelijk verlegde Valve zijn focus naar het streamen van games naar de televisie met de Steam Link, terwijl er steeds minder aandacht werd besteed aan de Steam Machines.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*