Linksys onthult drie nieuwe Smart Wi-Fi Routers met 802.11ac-ondersteuning

Archief

linksysLinksys heeft tijdens CES een aantal nieuwe draadloze routers onthult die bedoeld zijn voor de mainstream consument. De Linksys Smart Wi-Fi line-up wordt namelijk uitgebreid met drie nieuwe 802.11ac-routers, een 802.11a USB adapter en een aantal nieuwe functies en apps.

Linksys lijkt zich met deze nieuwe modellen vooral te richten op het gebruikersgemak en het makkelijk delen van multimedia bestanden terwijl de router ook eenvoudig kan worden ingesteld vanaf je desktop computer of mobiele interface.

  • De Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1750 HD Video Pro (EA6700) is speciaal ontwikkeld voor de zogeheten “power users” met 10 of meer verbonden apparaten terwijl er ook ondersteuning aanwezig blijft voor het streamen van HD content naar smart TV’s of smartphones. De dual-band AC1750 zou theoretisch Wi-Fi snelheden kunnen behalen van 13000Mbps op de 5GHz band en 450Mbps op de 2,4GHz band.
  • Het volgende apparaat uit de line-up is de Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1600 Video Enthusiast (EA6400) en deze router is ontwikkeld voor huishoudens met vijf tot zeven verbonden apparaten. Deze dual-band router zal Wi-Fi snelheden moeten kunnen leveren van 1300Mbps op de 5GHz band en 300Mbps op de 2,4GHz band.
  • De Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1200 Advanced Multimedia (EA6300) is het “budget” model uit de line-up en is geschikt voor huishoudens met drie tot vijf verbonden apparaten zoals smartphones, desktops en zelfs smart TV’s. De AC 1200 levert 867Mbps op de 5GHz band en 300Mbps op de 2,4GHz band.

Naast het gebruik van de nieuwe 802.11ac technologie delen deze routers meer eigenschappen met elkaar. Op alle drie de modellen is een USB 3.0 poort te vinden en zijn ze allemaal uitgerust met Gigabit Ethernet poorten. Het toevoegen van de USB 3.0 poort moet het makkelijk maken om content te delen via USB sticks, externe harde schijf en andere apparaten zoals smartphones of tablets.

De nieuwe Linksys Smart Wi-Fi routers zullen ergens dit voorjaar worden uitgebracht. Naast deze nieuwe routers zal Linksys ook een aantal mobiele apps en de Linksys AC 580 USB Wi-Fi Adapter uitbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*