‘Productie HomePod teruggeschroefd vanwege tegenvallende vraag’

Besturingssystemen

De HomePod van Apple is minder populair dan het bedrijf had gehoopt en volgens Bloomberg heeft het bedrijf daarom besloten om orders bij leveranciers terug te schalen. Eind maart, bijna twee maanden nadat de HomePod in verschillende landen werd gelanceerd, verlaagde Apple naar verluidt zijn verkoopprognoses en liet het enkele bestelling bij Iventec, het bedrijf dat de speaker produceert, vallen.

HomePod minder populair dan Amazon Echo

De voorraad zou zich bij winkels ‘opstapelen’, waarbij sommige retailers ‘minder dan 10 HomePods per dag verkopen’. Volgens vroege schattingen van analisten zou de HomePod het goed moeten doen en een deel van de markt voor slimme speakers veroveren. Apple is er echter niet in geslaagd om het verkoopmomentum van de pre-orders en initiële verkoop vast te houden.

Apple HomePod

Tijdens de eerste 10 weken na de lancering van de HomePod, zou de speaker goed zijn geweest voor een marktaandeel van 10 procent op de markt van slimme speakers. De Amazon Echo-speakers presteerden aanzienlijk beter met een marktaandeel van 73 procent en de Google Home had tijdens deze periode 14 procent van de markt in handen.

In de Verenigde Staten heeft de speaker een prijskaartje gekregen van 349 dollar en daarmee is de speaker aanzienlijk duurder dan de concurrerende speakers van Amazon en Google. Volgens Apple is de HomePod superieur op het gebied van audiokwaliteit, echter lijkt de hoge prijs en het gebrek aan connectiviteit met niet-Apple-diensten een negatief effect te hebben gehad op de verkoop. Daarnaast heeft Apple de verkoop tijdens de feestdagen gemist. De release van de HomePod stond namelijk gepland voor december, maar werd uitgesteld tot februari.

Gebrek aan functies

Gebruikers wachten bovendien ook nog op beloofde functies, zoals de weergave van stereogeluid door twee speakers te koppelen en AirPlay 2-ondersteuning voor het bedienen van muziek op meerdere HomePods in verschillende kamers van het huis. In de bèta van iOS 11.4 zijn aanwijzingen gevonden dat deze functies binnenkort zullen worden toegevoegd, hoewel het ontbreken van deze basisfuncties door veel gebruikers als teleurstellend wordt gezien.

Het is nog onbekend wanneer de HomePod in Nederland verschijnt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*