OnePlus 5 en 5T ontvangen Android 8.1 Oreo-update

Smartphones

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus is begonnen met de uitrol van OxygenOS 5.1.0 voor de OnePlus 5 en 5T. OnePlus bracht de publieke bèta enkele maanden geleden uit en de software is gebaseerd op Android 8.1 Oreo, inclusief de beveiligingspatches voor april 2018.

OxygenOS 5.1.0

“Voor degenen die eerdere versies voor de OnePlus 5T hebben gebruikt, willen we zeggen dat we jullie actieve feedback op prijs stellen en de moeite die jullie hebben gedaan om met ons in contact te komen. Dankzij jullie hulp hebben we de software kunnen optimaliseren en belangrijke gebieden kunnen verbeteren”, aldus OnePlus in de aankondiging op het forum.

Naast de introductie van Android 8.1 Oreo voor de OnePlus 5 en OnePlus 5T, voegt OxygenOS 5.1.0 ook enkele functies toe die door OnePlus zijn ontwikkeld. Voor de OnePlus 5T is er namelijk gebarenondersteuning beschikbaar zodat je sneller door de interface kan navigeren. Verder brengt de update categorietags in de zoeksectie van de app drawer en de mogelijkheid om mappen automatisch namen te geven op basis van de categorie.

De Gaming-modus is ook verbeterd en OnePlus heeft verschillende optimalisaties doorgevoerd, zoals energiebesparing en de mogelijkheid om automatische helderheid tijdens het spelen van games tijdelijk te stoppen. Bovendien geeft de smartphone prioriteit aan het netwerkverkeer dat door games wordt gegenereerd.

OxygenOS 5.1.0 komt met alle nieuwe functies en verbeteringen die Google aan Android 8.1 Oreo heeft toegevoegd, inclusief een batterijniveau-indicator voor aangesloten Bluetooth-apparaten, verbeterde detectie van kwaadaardige url’s in veilige modus en de mogelijkheid om de vingerafdrukscanner uit te schakelen wanneer er meerdere pogingen of niet-geregistreerde vingerafdrukken zijn gedetecteerd.

OnePlus 5- en OnePlus 5T-gebruikers ontvangen OxygenOS 5.1.0 via de OTA-functie van het besturingssysteem. De uitrol kan enkele dagen in beslag nemen, zodat niet iedereen de dupe wordt wanneer er nog een bug in de code wordt ontdekt. Mocht je niet langer kunnen wachten, dan kun je ook Oxygen Updater downloaden om de update naar jouw OnePlus-smartphone te pushen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*