HP komt in januari met twee nieuwe budget-Sleekbooks

Archief

HP-Budget-SleekbooksHet is duidelijk dat CES 2013 volledig van start is gegaan. Laptop fabrikant HP heeft al een aantal nieuwe producten laten zien op de beursvloer, maar vandaag kondigde het bedrijf ook twee nieuwe HP Sleekbooks aan. Deze twee 15-inch modellen zullen als alternatief moeten dienen voor de duurdere HP ultrabooks die we eerder al voorbij zagen komen. Daarnaast zijn ze ook uitgerust met een AMD processor en draaien ze beide de PC-versie van Microsoft Windows 8.

HP Pavilion Sleekbook
Hoewel het tegenwoordig een trend lijkt te worden om een ultrabook/laptop uit te rusten met een touchscreen heeft HP er met de Pavilion Sleekbook voor gekozen om deze optie achterwege te laten. Het lijkt op het eerste oog op een traditionele laptop maar toch is het model slechts 21mm dik op het dikste punt.

De Pavilion Sleekbook is verder uitgerust met een AMD A6 APU, 4GB aan RAM, 500GB harde schijf en natuurlijk de gebruikelijk USB 2.0/3.0 poorten, HDMI, 802.11n Wi-Fi en ook is er een Ethernet-poort aanwezig. Het touchpad van de Sleekbook ondersteunt multi-touch en ook is er een volwaardig toetsenbord in de behuizing verwerkt.

Net zoals bij de overige Sleekbook modellen is ook de HP Pavilion Sleekbook te verkrijgen in een aantal verschillende kleuren. Later deze maand zal het model beschikbaar zijn in rood, zwart of blauw. In Amerika heeft het model een prijskaartje meegekregen van 479,99 dollar.

HP Pavilion Touchsmart Sleekbook
Ben je op zoek naar een goedkoop Windows 8 alternatief dan is de Pavilion Touchsmart Sleekbook waarschijnlijk het beste alternatief. De Touchsmart is uitgerust met een snellere AMD A8 APU die tot op heden nog niet is gebruikt door HP in één van de overige modellen. Daarnaast heeft de Touchsmart de beschikking over 6GB aan RAM geheugen dat ook eenvoudig kan worden upgrade naar 8GB, en is er 750GB harde schijf aanwezig.

De Touchsmart maakt verder gebruik van een 15,6-inch capacitief scherm met multi-touch ondersteuning tot 10 vingers. Het gebruik van een touchscreen zorgt er wel voor dat het model met 23mm wel iets dikker is dan de standaard Sleekbook. Verder zijn de modellen qua extra opties, poorten en toetsenbord identiek aan elkaar.

De Pavillion Touchsmart Sleekbook is vanaf volgende maand beschikbaar in dezelfde kleuren als de Pavilion Sleekbook. In Amerika gaat de Touchsmart Sleekbook $649,99 kosten.

1357586785

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*