Galaxy Note 3 eerste Samsung smartphone met aluminium unibody

Samsung

Galaxy-Note-3In augustus kunnen we mogelijk een product verwelkomen waar een groep gebruikers al een tijdlang naar uit kijkt, een Samsung Galaxy Note 3 in een aluminium behuizing. Naast de introductie van het nieuwe materiaal zal het ontwerp zelf ook gaan veranderen, wat in de praktijk betekent dat Samsung afscheid gaat nemen van de ontwerp-lijnen die het sinds de lancering van de Galaxy S3 heeft gebruikt.

De grootste klacht die we vaak horen over de Galaxy producten van Samsung is dat ze in alle gevallen met plastic zijn afgewerkt, terwijl de concurrentie zoals HTC met de One en Apple’s iPhone zijn gemaakt uit aluminium. Volgens Samsung heeft het bedrijf overigens niks tegen op het gebruik van aluminium  maar gaat het puur om een strategische reden. Door gebruik te maken van een plastic materiaal kunnen er meer toestellen worden geproduceerd en daardoor kan er aan de hoge vraag worden voldaan, daarnaast is het materiaal ook nog eens erg licht en sterk.

Het succes van de HTC One zou volgens verschillende bronnen echter een verandering bij Samsung te weeg hebben gebracht. SamMobile zegt dat het oorspronkelijke idee zelfs was om een aluminium behuizing te ontwikkelen voor de Galaxy S4, maar dit idee zou uiteiendelijk zijn geschrapt omdat het Zuid-Koreaanse bedrijf niet genoeg tijd meer had voor de lancering.

Samsung zou nu van plan zijn om tijdens het Duitse IFA 2013 in augustus de Galaxy Note 3 te introduceren met een prachtig ontwerp en geweldige bouwkwaliteit. De recente ontwikkelingen in de markt zouden Samsung hebben aangemoedigd om een derde generatie Galaxy Note te ontwikkeling met aluminium unibody. Het ontwerp zou moeten staan voor een nieuwe generatie smartphones en afscheid nemen van het ontwerp dat we kennen we van de Galaxy S3 en de Galaxy S4.

Naast de aluminium behuizing zal de Galaxy Note 3 ook zijn uitgerust met een 6-inch 1080p super-amoled scherm. Onder het scherm is een Samsung Exynos 5 Octa-soc te vinden met een 13-megapixel camera en 4G/LTE-connectiviteit. De phablet zal bij de lancering draaien op Android 5.0 Key Lime Pie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*