iOS 11.3.1 uitgebracht voor iPhone en iPad: activeert niet-originele schermen

Besturingssystemen Smartphones Tablets

Apple heeft iOS 11.3.1 uitgebracht voor de iPhone en iPad. De dertiende update voor iOS 11 komt een maand na de release van iOS 11.3; een update die gebruikers de mogelijkheid gaf om de status van de accu te controleren en het introduceerde ook nieuwe Animoji voor de iPhone X en meer.

iOS 11.3.1

Om iOS 11.3.1 te installeren op je iPhone of iPad open je Instellingen -> Algemeen en kies je de optie Software-update om het installatieproces te starten. De update brengt prestatieverbeteringen en bugfixes voor problemen die zijn ontdekt sinds de komst van iOS 11.3.

Er is ook goed nieuws voor iPhone 8- en 8 Plus-gebruikers die hun scherm hebben laten vervangen met een niet-origineel beeldscherm. In sommige gevallen stopte het touchscreen met werken nadat iOS 11.3 werd geïnstalleerd, wat resulteerde in de nodige kopzorgen bij onofficiële reparatiewinkels.

Het ging om een kleine microchip die na de update de touchfunctionaliteit uitschakelde. Het was destijds niet duidelijk of het ging om een bug of dat het een opzettelijke zet was van van Apple, maar gezien de update van vandaag lijkt de eerste optie het meest aannemelijk te zijn.

“iOS 11.3.1 verbetert de beveiliging van uw iPhone of iPad en verhelpt een probleem waarbij het touchscreen niet reageerde op aanrakingen op sommige iPhone 8-apparaten, omdat ze zijn gerepareerd met niet-originele beeldschermen. Vervangende schermen die niet origineel zijn bieden mogelijk niet dezelfde visuele kwaliteit en werken mogelijk niet correct. Apple-gecertificeerde schermreparaties worden uitgevoerd door vertrouwde experts die originele Apple-onderdelen gebruiken”, aldus Apple over het probleem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*