Microsoft werkt aan Windows 10 ‘Lean Edition’

Besturingssystemen

De volgende versie van Windows 10, codenaam Redstone 5, zal een nieuwe ‘Lean’-versie van het besturingssysteem introduceren voor apparaten met minder opslagruimte. Dat claimt The Verge op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van Microsoft.

Windows 10 Lean-editie

Het bedrijf uit Redmond wil de nieuwe versie aanbieden aan fabrikanten voor goedkopere laptops en tablets. Eerder deze maand bracht Windows Central al naar buiten dat de ‘Lean’-versie beschikbaar zal zijn voor apparaten met slechts 16GB. Volgens de site is deze versie specifiek ontworpen om ervoor te zorgen dat deze machines Windows-updates kunnen blijven ontvangen.

Twitter-gebruiker Lucan ontdekte in de recent uitgebrachte Windows 10-testversie (17650) verschillende verwijzen naar de Lean-versie. De installatie zou ongeveer 2GB aan opslagruimte vereisen. Microsoft zou dit bewerkstelligen door verschillende Windows 10-componenten, waaronderInternet Explorer, Regedit en andere oudere desktop-apps, te verwijderen die doorgaans niet worden gebruikt op deze apparaten.

Recente Windows 10-updates hebben voor de nodige problemen gezorgd op apparaten met 16GB aan opslagruimte. Gebruikers van deze apparaten moeten doorgaans apps, media en andere data verwijderen om ervoor te zorgen dat er voldoende opslagruimte beschikbaar is voor de updates. De verwachting is dat we tijdens de jaarlijkse ontwikkellaarsconferentie Build meer te horen krijgen over de Lean-editie en de plannen van Microsoft met betrekking tot de toekomst van Windows 10.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*