‘Apple komt in derde kwartaal met iPhone X (Plus) en goedkopere iPhone’

Smartphones

De kwartaalcijfers van Apple zullen later deze week waarschijnlijk bevestigen wat de meeste beleggers inmiddels hebben geaccepteerd: de iPhone X heeft de hype niet waargemaakt. Eerder deze maand bereikte ons zelfs het nieuws dat de iPhone 8 en iPhone 8 Plus populairder zouden zijn dan het absolute vlaggenschip van Apple. Er is voor Apple duidelijk werk aan de winkel en ceo Tim Cook en andere managers binnen het bedrijf zullen zich in de komende periode moeten bewijzen.

Goedkopere iPhone moet Apple helpen

Leveranciers maken al sinds vorig jaar melding van een zwakke vraag naar high-end smartphone, een segment waarin Apple nog altijd de grootste speler is. Het probleem is dat mid-range smartphone in de afgelopen steeds beter zijn geworden en in de basis niet veel meer onderdoen voor de duurdere modellen. Verschil is er nog altijd, echter slaat de prijs-kwaliteitverhouding niet langer uit in het voordeel van de duurste modellen. Apple staat bovendien ook onder druk in China, waar consumenten steeds vaker kiezen voor de goedkopere modellen van lokale bedrijven zoals Oppo en Vivo.

De verwachting is dat Apple in het tweede fiscale kwartaal van 2018 slechts een groei van 2 procent zal realiseren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de gemiddelde voorspellingen van analisten zal de verkoop in het derde kwartaal zelfs met 5 procent kunnen dalen.

De verwachtingen waren vorig jaar hooggespannen, maar de uiteindelijke producten waren niet veel beter dan concurrerende toestellen. De iPhone 8 en 8 Plus bleken nog steeds gebaseerd te zijn op het ontwerp van de drie jaar eerder uitgebrachte iPhone 6 en 6 Plus, met als belangrijkste verschil een glazen achterkant om draadloos opladen mogelijk te maken. De iPhone X werd voorzien van een nieuw ontwerp met slanke bezels, een 5,8-inch oled-scherm en 3D-gezichtsherkenning, maar het prijskaartje van 1169 euro ($999) bleek voor veel consumenten te veel te zijn.

Dat zorgde voor een gat in de markt en Apple zou daarom dit jaar een goedkopere iPhone willen lanceren die lijkt op de iPhone X en een aantal van de meest aansprekende functies heeft, zo claimt Bloomberg. Het goedkopere model wordt waarschijnlijk voorzien van een lcd-scherm dat ongeveer de helft kost van het oled-scherm van de iPhone X. Apple maakt waarschijnlijk ook gebruik van een aluminium behuizing in plaats van roestvrijstaal. Deze veranderingen zouden kunnen resulteren in een prijs die rond de 700 dollar komt te liggen. Daarnaast komt Apple met een 6,5-inch iPhone X Plus en een update van de huidige 5,8-inch. De nieuwe iPhones verschijnen in het derde kwartaal van 2018.

De iPhone X is op dit moment voor 1059 euro te verkrijgen bij Bol.com en MediaMarkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*