‘Universele iPhone-, iPad- en macOS-apps komen in 2019’

Besturingssystemen

Er gaan geruchten dat Apple het met iOS 12 mogelijk wil maken om iPhone- en iPad-apps ook te draaien op macOS 10.14. Volgens blogger John Gruber werkt Apple inderdaad aan een dergelijk platform, maar zal de introductie pas volgend jaar plaatsvinden. Gruber deelde in een blogpost de nodige details over project ‘scuttlebutt’.

Universele Apple-apps

Vorig jaar bracht Bloomberg-journalist Mark Gurman in december naar buiten dat Apple ondersteuning voor universele apps wil introduceren. Deze universele apps kunnen worden uitgevoerd op de iPhone, iPad en Mac. Gurman zei dat de functionaliteit met iOS 12 en macOS 10.14 zou worden geïntroduceerd. Beide besturingssysteem worden op de Worldwide Developers Conference in juni aangekondigd.

Universele iPhone-, iPad- en macOS-apps komen in 2019

Gurman bevestigde later in januari dat het gecombineerde app-framework in 2018 zijn debuut maakt, ondanks het feit dat andere functies voor iOS 12 en macOS 10.14 zijn uitgesteld. Gruber claimt echter dat hij ‘vrijwel zeker’ is dat het een 2019-project is voor macOS 10.15 en iOS 13, dat ook een vernieuwde interface voor iOS zou kunnen introduceren.

Volgens bronnen binnen Apple werkt het bedrijf aan declaratieve besturing-api’s voor iOS en macOS, wat suggereert dat Apple het gemakkelijk wil maken voor ontwikkelaars om moderne en platformonafhankelijke interfaces te maken. De informatie van Gruber wijst niet op platformonafhankelijke iOS- en macOS-apps, zoals eerder door Gurman werd gemeld, maar het is een indicatie dat Apple aan dat doel werkt.

Onduidelijk is nog welke informatie juist is en wanneer het universele app-project wordt aangekondigd. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten om erachter te komen, want macOS 10.14 en iOS 12 zullen op 4 juni tijdens de jaarlijkse WWDC-keynote worden aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*