Apple draait recordkwartaal: iPhone X blijft populairste iPhone

Besturingssystemen

Apple heeft vandaag zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede fiscale kwartaal van 2018, wat overeenkomt met het eerste kalenderkwartaal van het jaar. De omzet en winst waren records voor het tweede fiscale kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf.

Apple kwartaalcijfers maart 2018

In het afgelopen kwartaal genereerde Apple een omzet van $61,1 miljard (€50,9 miljard) en een winst van $13,8 miljard (€11,5 miljard). Vorig jaar boekte het bedrijf een winst van $11,03 miljard en een omzet van $52,9 miljard. De brutomarge voor het kwartaal bedroeg 38,3 procent, terwijl dat in hetzelfde kwartaal vorig jaar 38,9 procent was. Op dit moment is de internationale markt goed voor 65 procent van de totale omzet.

“We zijn verheugd om ons beste kwartaal in maart ooit te presenteren, met een sterke omzetgroei wat betreft de iPhone, diensten en wearables”, aldus Tim Cook, ceo van Apple. “Klanten kozen in het kwartaal van maart vaker voor de iPhone X dan elke andere iPhone, net zoals ze deden na de lancering in het kwartaal van december. We ook meer omzet gegenereerd in al onze geografische segmenten, met een groei van meer dan 20% in Groot-China en Japan.”

Er werden in het afgelopen kwartaal 52,2 miljoen iPhones verkocht, een stijging van 2,7% ten opzichte van de 50,8 miljoen exemplaren een jaar eerder. De verkoop van iPad steeg lichtjes van 8,9 miljoen in 2017 naar 9,1 miljoen dit jaar, terwijl de verkoop van Mac-apparaten daalde van 4,2 naar 4,1 miljoen exemplaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*