Gelekte foto toont mogelijk moederbord van iPhone 5S

Apple

Schermafbeelding 2013-04-15 om 18.39.57Een persoon die claimt te werken voor Apple heeft een afbeelding naar DroidGator gestuurd van wat mogelijk het moederbord (logicboard) is van de iPhone 5S. Hoewel de echte Apple fans onder ons natuurlijk hopen dat de foto daadwerkelijk afkomstig is van de nieuwe Apple smartphone, is het waarschijnlijk verstandiger om een slag om de arm te houden, vooral gezien het feit dat DroidGator geen grote geschiedenis heeft op het gebied van Apple geruchten. De website claimt echter wel het IP adres te hebben gecontroleerd dat afkomstig zou zijn uit Cupertino, maar zonder bewijs blijft dit lastig in te schatten.

Op de bovenstaande afbeelding is een moederbord te zien van een iPhone met een tot op heden onbekende (quad-core) Apple A7 processor en 2GB LPDDR-800 RAM. Het lijkt verdacht veel op het moederbord van de iPhone 5, en dit kan twee dingen betekenen; of foto is bewerkt of het moederbord is bijna identiek doordat de behuizing niet verschilt met zijn voorganger. De gebruikte GPU is een PowerVR SGX554MP4 die qua kracht te vergelijken is met de grafische processor die momenteel ook te vinden is in de vierde generatie iPad. Mocht alles daadwerkelijk blijken te kloppen dan betekent het voor de gebruiker dat er nog meer processor kracht aanwezig is.

Naast de hardware verandering zou de bron ook hebben aangegeven dat Apple een aantal cruciale verbeteringen van Siri heeft doorgevoerd, waaronder een aantal nieuwe functies die momenteel nog niet aanwezig zijn. De site suggereert dat dit mogelijk gaat om nieuwe talen (waaronder mogelijk Nederlands), betere prestaties en verbeterde herkenning van talen.

iphone-5s-motherboard

Het uiterlijk van de iPhone 5S zal waarschijnlijk niet veranderen, maar ditzelfde kan hopelijk niet worden gezegd van het besturingssysteem. Apple’s hoofdontwerper Jonathan Ivy heeft zich dit jaar namelijk gestort op de interface van iOS 7. Mogelijk kunnen we dus een nieuwe frisse look verwachten met verbeterde notificaties en zelfs misschien widgets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*