Facebook in gesprek met Apple over Home voor de iPhone

Apple

Facebook HomeHet doorgaans betrouwbare Bloomberg meldt dat Facebook in gesprek is met Apple om een aangepaste versie van Facebook Home te ontwikkelen voor de iPhone. De nieuwe dienst van het grootste sociale netwerk ter wereld werd afgelopen vrijdag al in de Verenigde Staten gelanceerd, en in onze review kun je de eerste ervaringen lezen met Facebook Home voor Android.

Dat Facebook graag zou zien dat Home ook beschikbaar is voor iOS begrijpt iedereen, maar het mobiele besturingssysteem van Apple kent niet dezelfde vrijheid als dat van Google. Bij de ontwikkeling van iOS is er afgezien van het ontwikkelen van een app eigenlijk niks mogelijk. De interface van het besturingssysteem kan alleen door Apple worden aangepast en dit zou dan ook de reden zijn dat Facebook met het bedrijf uit Cupertino in gesprek is.

Apple en Facebook leven overigens op goede voet met elkaar, want vorig jaar introduceerde het bedrijf in iOS 6 al diepgaande Facebook integratie, voor het synchroniseren van contacten, vrienden, verjaardagen en evenementen.

Adam Mosseri, hoofd van product ontwikkeling bij Facebook, bevestigde aan Bloomberg dat het sociale netwerk in gesprek is met Apple over Home, maar dat de gesprekken zich nog in een vroeg stadium zouden bevinden. Tijdens de introductie van Facebook Home sprak CEO Mark Zuckerburg over de relatie met Apple: “De relatie met Apple is geweldig. Alles wat we willen doen met iOS gebeurd op basis van een partnerschap. Het Android besturingssysteem van Google is open voor iedereen, en dit is ook de reden dat we niet met ze hoeven samen te werken.”

De grote vraag blijft echter of Apple ook daadwerkelijk het besturingssysteem wil gaan opengooien om Facebook Home toe te laten op het populaire besturingssysteem dat draait op elke iPhone en iPad. Het doel van Facebook is volgens Mosseri voornamelijk om meer aan een mobiel besturingssysteem toe te voegen dan alleen een standaard app.

“Mogelijk kunnen we het ontwerp van Facebook Home brengen naar de iOS app. Het kan of het kan niet Home zijn. Of we kunnen simpelweg alleen een lockscreen maken. Misschien noemen we het dan niet Home, maar iets anders.”

Naast gesprekken met Apple zou Facebook ook in gesprek zijn met Microsoft om te kijken wat er mogelijk is op het Windows Phone besturingssysteem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*