Fortnite: Epic Games kondigt toekomstige functies aan

Gaming

Epic Games blijft druk met de ontwikkeling van Fortnite en vandaag gaf de ontwikkelaars ons een voorproefje van enkele nieuwe functies die in de nabije toekomst aan de Xbox One-, PlayStation 4, iOS- en pc-versie zullen worden toegevoegd. De ontwikkelaar maakte bekend dat er momenteel wordt gewerkt aan aanpassingen voor controllers, verbeteringen van de gameplay, meer Limited Time Modes, waaronder een nieuwe Playground Mode. Eerder deze voegde het al de langverwachte jetpacks aan de game toe. 

Toekomstige Fortnite-functies

Laten we beginnen met de aanpassingen voor de controller. Volgens Epic Games zijn spelers van mening dat Build Pro niet consistent genoeg aanvoelt en het heeft daarom belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Hetzelfde geldt voor de Turbo Building-functie, die sneller en prettiger in gebruik zou moeten zijn. Daarnaast komt er optionele aim assist naar de Edit Mode, die het vizier automatisch richt op het dichtstbijzijnde vierkant wanneer je gebouwen aan het aanpassen bent.

Fortnite State of Development V5

De ontwikkelaar zegt op de achtergrond ook druk bezig te zijn met het verbeteren van de prestaties. Epic Games will de laadtijden verkorten en de prestaties van de servers verbeteren. Er zijn ook nieuwe modi op komst voor Battle Royale. In de Playground Mode krijgen spelers langer de tijd om rond te zwerven op het eiland. Er zullen in de wereld ook meer schatkisten, Llama’s en munitiekisten aanwezig zijn, terwijl je in de Playground Mode ook schade kan toebrengen aan je medespelers. Overigens zullen zij onmiddellijk respawnen.

Dit zijn de overige veranderingen die in de nabije toekomst naar Fortnite komen:

  • Voortgangsmeldingen voor challenges
    Vanaf Fortnite 4.3 zullen er pop-ups verschijnen die laten zien wat je nog moet doen of nodig hebt om een challenge te voltooien.
  • Markers op de map
    Het plaatsen van markers op de kaart is een handige manier om aan je medespelers te laten zien naar welke locatie je wilt afreizen. Epic Games onderzoekt momenteel manieren om een marker weer te geven voor verbeterde navigatie op het eiland.
  • Victory Royale
    Een match winnend afsluiten moet een onvergetelijke ervaring zijn en het overwinningsscherm moet dat ondersteunen. De ontwikkelaar wil de viering opfrissen en het meer voldoening geven.
  • Hoge resolutie minikaart
    Het is inmiddels mogelijk om in te zoomen op de kaart, maar de erg duidelijk is de map van Fortnite niet. Een kaart met meer details is in de maak en zal spoedig verschijnen.
  • Betere audio
    Fortnite-update 4.2 introduceerde een aantal audioverbeteringen van voetstappen. Het is echter nog steeds moeilijk om de positie van een vijand te bepalen op locaties met veel gebouwen en er wordt momenteel gewerkt aan een oplossing.
  • Toeschouwers
    De interface voor toeschouwers mist veel informatie die de speler wel op zijn HUD krijgt te zien. Epic Games wil daarom de volgende dingen toevoegen: items, ammunitie, vizieren, Building Edits, kompas en markeringen.
  • Cosmetische items
    Alle outfits en cosmetisch items hebben waarde. De ontwikkelaar wil daarom een manier toevoegen om extra goodies te ontgrendelen door middel van je collectie. Deze functie wordt overigens niet op korte termijn verwacht.

Welke functies missen jullie nog? Laat het ons weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*