Samsung verliest patentzaak en moet Apple schadevergoeding van $539 miljoen betalen

Smartphones

De langslepende zaak tussen Apple en Samsung is vandaag (voorlopig) tot een einde gekomen nadat de jury besloot dat Samsung in totaal $539 miljoen (€459 miljoen) aan Apple moet betalen voor het schenden van ontwerppatenten. Er zijn in totaal vijf Samsung-apparaten die tussen 2010 en 2011 inbreuk hebben gemaakt op de patenten van het bedrijf uit Cupertino.

Apple versus Samsung

De jury besloot dat Samsung $533 miljoen moet betalen aan Apple voor de schending van drie ontwerppatenten, terwijl het resterende bedrag werd toegekend voor de inbreuk van Samsung op twee gebruikspatenten van Apple. De zaak tussen Apple en Samsung speelt al jaren en beide partijen waren terug in de rechtszaal, omdat Samsung in beroep was gegaan tegen de aanvankelijke schadevergoeding van $399 miljoen.

De Supreme Court beval het Amerkaanse Court of Appeals dat de schadevergoeding opnieuw moest worden vastgesteld. Het eindresultaat is een nog grotere overwinning van Apple, hoewel het bedrijf de jury had gevraagd om een schadevergoeding van 1 miljard dollar toe te kennen. Samsung was mening dat de schade niet meer dan 28 miljoen dollar zou mogen bedragen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kwam bedrogen uit en het beroep heeft geresulteerd in een schadevergoeding die maar liefst 134 miljoen dollar hoger is uitgevallen.

Samsung betoogde dat het een lager bedrag zou moeten betalen. “Ze zoeken winst op de hele telefoon”, aldus John Quinn, de advocaat van Samsung. “Apple’s ontwerppatenten dekken niet de hele telefoon. Ze hebben alleen recht op winst van de inbreukmakende componenten, niet op de hele telefoon.”

Apple zegt in een verklaring aan CNET tevreden te zijn met het besluit van de jury. “We geloven in de waarde van design en onze teams werken onvermoeibaar aan het creëren van innovatieve producten die onze klanten verrassen. Deze zaak ging nooit alleen om het geld. Het is een feit dat Samsung ons ontwerp schaamteloos heeft gekopieerd. We zijn de jury dankbaar voor hun service en tevreden dat ze het ermee eens zijn dat Samsung moet betalen voor het kopiëren van onze producten”, aldus het bedrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*