Apple gaat Steam Link-app voor iPhone, iPad en Apple TV mogelijk toch toestaan

Gaming

Vorige week maakte Valve bekend dat Apple de Steam Link-app voor iOS heeft geweigerd vanwege ‘zakelijke conflicten’. Het goede nieuws is dat er nog steeds een kans bestaat dat de app in aangepaste vorm naar de App Store komt. Apple-topman Phil Schiller heeft in een e-mail uitgelegd waarom de app is geweigerd.

Steam Link voor iOS en tvOS

In de e-mail, die op Reddit werd gepubliceerd, verklaarde Schiller dat het bedrijf er alles aan wil doen om geweldige games naar de App Store te brengen. Het bedrijf wil ook dat de games en diensten van Valve voor iPhone-, iPad- en Apple TV-gebruikers beschikbaar zijn. Daarnaast licht hij in de e-mail toe waarom de Steam Link tot op heden is afgewezen.

“Helaas heeft het beoordelingsteam vastgesteld dat de Steam iOS-app van Valve, zoals die momenteel is ingediend, een aantal richtlijnen schendt met betrekking tot gegenereerde content van gebruikers, in-app-aankopen, content richtlijnen, enz. We hebben deze problemen met Valve besproken en we zullen met hen blijven werken om de Steam-ervaring naar iOS en de Apple TV te brengen op een manier dat de app voldoet aan de richtlijnen van de Apple Store”, aldus Schiller.

Valve deelde vorige week de volgende verklaring over het probleem:

“Op maandag 7 mei werd de Steam Link-app door Apple goedgekeurd voor release. Op woensdag 9 mei bracht Valve het nieuws over de app naar buiten. De volgende ochtend herriep Apple zijn goedkeuring vanwege zakelijke conflicten met richtlijnen die door het oorspronkelijke beoordelingsteam waren gemist. Valve ging in beroep tegen de beoordeling en legde uit dat de Steam Link-app functioneert als een extern bureaublad, vergelijkbaar met talrijke soortgelijke apps die al in de App Store zijn te vinden.”

“Uiteindelijk werd het beroep afgewezen, waardoor de Steam Link-app voor iOS en tvOS niet werd uitgebracht. Het team heeft vele uren aan dit project en het goedkeuringsproces besteed, dus we zijn duidelijk teleurgesteld, maar we hopen dat Apple de app in de toekomst zal heroverwegen”, zo schrijft Valve in een verklaring aan de media.

De Steam Link-app is op dit moment alleen beschikbaar voor apparaten die op Android (TV) draaien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*