‘Google Pixel 3 XL krijgt ook een notch’

Smartphones

Op het Chinese Weibo is er een foto opgedoken van screenprotectors voor de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, die in de tweede helft van 2018 worden verwacht. Het is moeilijk in te schatten hoe betrouwbaar de informatie is, maar als het gaat om authentieke screenprotectors, dan betekent het dat Google de Pixel 3 XL gaat voorzien van een scherm met een inkeping aan de bovenkant. Het bedrijf zou daarmee het voorbeeld volgen van de iPhone X, LG G7, OnePlus en de P20-serie van Huawei.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

De inkeping is relatief klein en biedt ruimte voor vier componenten. We vermoeden dat Google deze openingen gaat gebruiken voor een speaker, een nabijheidssensor, een selfiecamera en mogelijk een nieuwe sensor voor geavanceerde gezichtsherkenning. Over de rest van de specificaties is weinig beschikbaar, hoewel het aannemelijk is dat de Google Pixel 3-serie wordt aangedreven door de Snapdragon 845-soc van Qualcomm. Deze chipset is tot op heden onder de motorkap van alle high-end Android-smartphones te vinden en er wordt dit jaar geen nieuwe variant verwacht.

Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL

Screenprotectors voor de vermeende Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL.

De Pixel 3 heeft een traditioneel ontwerp met een bezel aan zowel de boven- als onderkant. Er zijn opnieuw drie ronde openingen zichtbaar en een uitsparing voor de speaker. In vergelijking met de Pixel 2-serie lijken de bezels aan de zijkanten een fractie dunner te zijn, terwijl er aan de onderzijde nog steeds een flinke bezel zichtbaar is met een uitsparing voor een speaker. Het lijkt er daardoor op dat Pixel 3-serie de beschikking krijgt over stereospeakers.

Het is aannemelijk dat de Pixel 3 en Pixel 3 XL in oktober 2018 worden gelanceerd. Uit de doos zal het tweetal draaien op Android P; de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem werd enkele weken geleden officieel aangekondigd. Vorige week werd er in de bèta al aan afbeelding ontdekt van een onbekend toestel, wat leek te suggereren dat de volgende Google-smartphone ook een inkeping zou kunnen krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*