‘iPhone X krijgt in 2019 camerasysteem met drie lenzen’

Smartphones

Apple heeft volgens de Taiwanese website Economic Daily News plannen om in 2019 ten minste één van de iPhone X-modellen te voorzien van een drievoudige lens. De site heeft zijn claims gebaseerd op een onderzoeksrapport van Deutsche Securities-analist Jialin Lu.

TrueDepth-camerasysteem aan achterzijde

De analist claimt dat het camerasysteem met drie lenzen moet zorgen voor geavanceerde 3D-waarneming via stereoscopisch zicht, waarbij twee van de sensoren beelden van een enkel object vanuit verschillende hoeken kunnen vastleggen. Een triangulatiemethode wordt gebruikt om de afstand tussen de iPhone en het object te bepalen.

iPhone X (2019) met drie camera's.

De iPhone X met drie camera’s.

Het systeem is vergelijkbaar met het TrueDepth-camerasysteem dat aan de voorzijde van de huidige iPhone X te vinden. Lu suggereert dat de 3D-waarneming aan de achterzijde zal worden gebruikt voor augmented reality. Het sluit aan bij gerucht van Bloomberg-journalist Alex Webb, die vorig jaar voorspelde dat toekomstige iPhones zullen worden uitgerust met 3D-camera’s aan de achterzijde.

Apple zou een time-of-flight-benadering hebben getest, waarbij wordt gekeken hoeveel tijd een laser nodig heeft om een omliggend object te bereiken. Deze technologie maakt het mogelijk om een 3D-beeld van de omgeving te creëren. Lu verwacht echter dat Apple kiest voor een camerasysteem met drie sensoren. De toevoeging van de derde lens zou bovendien ook moeten resulteren in verbeterde zoommogelijkheden.

Dankzij een langere lens zou de iPhone X in 2019 maar liefst 3x optisch kunnen zoomen. Dat betekent dat gebruikers het beeld drie keer kunnen vergroten zonder het verlies van kwaliteit, zoals dat het geval is met digitale zoom. De huidige iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X beschikken over een dubbele camera met 2x optische zoom.

Huawei introduceerde dit jaar de P20 Pro met drie camera’s aan de achterzijde. Het camerasysteem bestaat uit een 40-megapixelsensor, een monochrome 20-megapixelsensor en een 8-megapixelsensor met telelens (3x optische zoom).

De verwachting is dat de iPhone X in 2018 opnieuw wordt voorzien van een dubbele camera.

1 Reactie

  1. Apple kan beter op de te korte duur van zijn batterijen focusen in plaats van nog een camera te introduceren. Wat do ik met 3 camera’s als mijn accu na 2 uur leeg gaat?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*