Samsung Galaxy Note 9 krijgt vernieuwde S Pen

Smartphones

De tweede helft van het jaar is bijna aangebroken en dat betekent dat de lancering van de Samsung Galaxy Note 9 niet ver weg meer is. Volgens een tweet van de Chinese telecominsider Ice Universe heeft Samsung dit jaar een nieuwe versie van de S Pen ontwikkeld die het ‘wachten waard is’.

Nieuwe S Pen met Bluetooth-connectiviteit

Het is niet exact duidelijk wat er gaat veranderen, maar onlangs gingen er geruchten dat de S Pen van de Galaxy Note 9 Bluetooth gaat ondersteunen, waardoor gebruikers de stylus ook kunnen gebruiken als een manier om te telefoneren. Dat zou automatisch ook betekenen dat de S Pen een accu krijgt, waardoor de behuizing een beetje dikker zou kunnen in vergelijking met het model van de afgelopen jaren. Hoe serieus we deze geruchten moeten nemen is in onze ogen nog maar de vraag, want we vragen ons af waarom gebruikers interesse in een S Pen met speaker en microfoon.

Bloomberg bracht recentelijk naar buiten dat de Galaxy Note 9 er waarschijnlijk grotendeels hetzelfde zal uitzien als zijn voorganger. Het toestel zou in sommige delen van de wereld worden aangedreven door een verbeterde processor van Qualcomm. Samsung zou de Note 9 naar verluidt ook voorzien van een nieuwe en verbeterde camera. Eerdere renders hebben laten zien dat er aan de achterzijde opnieuw een dubbele camera is te vinden, met daaronder een vingerafdrukscanner.

De Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus aangekondigd en dat is twee weken eerder dan het Unpacked-evenement van vorig jaar. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou het nieuwe model eind augustus willen lanceren, hoewel de planning nog zou kunnen veranderen. Samsung werkt daarnaast aan een slimme speaker in combinatie met zijn digitale assistent Bixby, die moet concurreren met de Amazon Echo-speakers en Apple’s HomePod. Bixby is niet te gebruiken in Nederlands en het is daarom aannemelijk dat de speaker hier niet verschijnt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*