Samsung Galaxy Note 9 wordt evolutie van Note 8

Smartphones

Samsung maakte op woensdag bekend dat de Galaxy Note 9 op augustus wordt aangekondigd. In de afgelopen periode zijn er bovendien ook al verschillende renders verschenen van het ontwerp en details over de veranderingen die Samsung zou willen doorvoeren. De doorgaans goed geïnformeerde insider Eldar Murtazin heeft vandaag een gedetailleerd artikel gepubliceerd over het ontwerp, de hardware en de functies van de Galaxy Note 9.

Galaxy Note 9 krijgt geen nieuw ontwerp

Murtazin beweert dat hij voorafgaand aan de release het toestel al enige tijd heeft mogen testen en bevestigt dat de verschillen tussen de Galaxy Note 8 en Note 9 qua uiterlijk minimaal zullen zin. Het enige grote verschil is dat de vingerafdrukscanner niet naast de cameramodule is geplaatst, maar eronder zodat gebruikers de scanner eenvoudiger kunnen vinden zonder de lenzen te bevlekken. De camerasensoren zouden identiek zijn aan die van de Galaxy S9+. Volgens Murtazin zijn de algehele prestaties van de camera echter wel verbeterd dankzij nieuwe algoritmen en verbeterde optische beeldstabilisatie. Daarnaast zou Samsung verschillende updates willen introduceren voor de AR Emoji-functie.

Het oled-scherm is 6,3-inch groot en heeft een beeldverhouding van 18,5:9 met een resolutie van 2960 x 1440 pixels. De beeldkwaliteit is in vergelijking met de Galaxy S9-serie hetzelfde gebleven, terwijl de maximale helderheid weer een fractie hoger ligt. De Galaxy Note 9 zou zwaarder aanvoelen in vergelijking met zijn voorganger, wat suggereert dat de geruchten over een zwaardere 4000mAh-accu kloppen. Dit zal de accuduur aanzienlijk moeten verbeteren, waardoor de smartphone het met één oplaadbeurt tot twee dagen zou moeten kunnen volhouden of 25 uur non-stop video kan afspelen op maximale helderheid. Verder maakt Murtazin melding van updates voor de S Pen, waarvan wordt gezegd dat de stylus Bluetooth-connectiviteit krijgt. De S Pen zou kunnen worden gebruikt om de telefoneren en om de telefoon te ontgrendelen, vermoedelijk zit er een vingerafdrukscanner verwerkt in de fysieke knop.

De Samsung Galaxy Note 9.

In Europa wordt de Galaxy Note 9 aangedreven door de Exynos 9810-soc van Samsung, terwijl er onder de motorkap van het internationale model een Snapdragon 845-soc van Qualcomm is te vinden. Het basismodel wordt geleverd met 6GB RAM en 128GB opslag. Daarnaast wordt er gesproken over een configuratie met 8GB RAM en 256GB of 512GB aan opslaggeheugen, hoewel dit model waarschijnlijk niet wereldwijd verschijnt.

Samsung zou zich met de Galaxy Note 9 voornamelijk richten op zakelijke gebruikers. Een ander interessant nieuwtje is dat het bedrijf stopt met de productie en levering van de Galaxy Note 8. Retailers zouden op dit moment de resterende voorraad verkopen, waarna het toestel in zijn geheel gaat verdwijnen. In Rusland zou de Note 9 een adviesprijs krijgen rond de 70.000 roebel, wat in Nederland zal neerkomen op een prijs rond de 950 tot 1000 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*