Nieuwe aanwijzingen gevonden voor iPad Pro met Face ID

Tablets

Steven Troughton-Smith heeft in iOS 12 nieuwe aanwijzingen gevonden dat Apple werkt aan een iPad met Face ID. De bekende ontwikkelaar ontdekte dat AvatarKit werkt op de iPad, wat suggereert dat de Animoji-functie van de iPhone X ook naar de tablets van Apple komt.

iPad Pro met Face ID

Tot op heden was AvatarKit alleen in de iPhone X-firmware te vinden. Het framework maakt gebruik van het TrueDepth-camerasysteem voor het imiteren van gezichtsuitdrukkingen in realtime. De iPhone X is het enige Apple-apparaat met een dergelijke configuratie, waardoor het aannemelijk is dat de technologie ook naar de iPad komt.

Apple voerde in iOS 12 meer veranderingen door die wijzen op de komst van een nieuwe iPad zonder thuisknop. In de bèta van 12 kunnen iPad-gebruikers gebruik maken van dezelfde gestures als op de iPhone X. Het is daardoor mogelijk om met een veeg naar boven direct naar het startscherm terug te keren en het Control Center kan worden opgeroepen door in de rechterbovenhoek naar onderen te vegen.

Volgens eerdere geruchten heeft de nieuwe iPad slankere bezels, een snellere chipset met een door Apple ontworpen grafische processor en het TrueDepth-camerasysteem met ondersteuning voor Face ID. Eerder vandaag zagen we al een benchmark verschijnen van de nieuwe gpu, die in de test 25% sneller was dan huidige Apple A11. Het is nog onduidelijk of Apple kiest voor een inkeping aan de bovenkant van het scherm of dat er nog een kleine bezel zal worden behouden.

De Taiwanese website Economic Daily News verwacht dat het scherm van de nieuwe iPad Pro ongeveer 11-inch groot is, maar door de slankere bezels zou de tablet net zo groot als het huidige 10,5-inch model. Het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg claimt dat Apple ernaar streeft om de nieuwe iPad iets meer dan een jaar na de laatste iPad Pro-update te introduceren. We verwachten daarom dat de nieuwe iPad tijdens het jaarlijkse Apple-evenement in september wordt aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*