Playground-modus weer teruggekeerd in Fortnite

Gaming

Fortnite-spelers hebben een weekje langer moeten wachten op de Limited Time Mode Playground, maar vandaag heeft ontwikkelaar Epic Games de modus eindelijk weer teruggebracht. Playground maakte vorige week met de release van update 4.5 zijn debuut, echter verdween de modus enkele uren later weer vanwege technische problemen.

Fortnite Playground

Epic Games lijkt de problemen inmiddels te hebben verholpen, want enkele uren geleden verscheen de modus weer op de servers van Fortnite. Het bedrijf heeft daarnaast ook uitleg gegeven over wat er precies is misgegaan sinds de introductie. Volgens een bericht op Reddit van JShredz, lid van het Live Operations-team van Epic, kwam het probleem eenvoudigweg neer op het aantal mensen dat Playground wilde uitproberen.

“Wanneer je matches creëert voor 1 tot 4 spelers, dan vereist het tussen de 25 tot 100 keer zoveel matches als normaal per 100 spelers, afhankelijk van de grootte van hun party”, legt JShredz uit. Sindsdien heeft de ontwikkelaar werkt verricht aan de backend van zijn servers om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen en matchmaking efficiënter te maken. Epic heeft bovendien ook besloten om Playground alleen op hun eigen servers te draaien, zodat het geen invloed kan hebben op de overige modi.

“Er is een zeer goede kans dat op basis van de gegevens die ik zag dat de matchmaker sneller is dan welke game dan ooit. We hebben ingenieurs van wereldklasse, maar zelfs wij zijn soms verrast door hoe populair deze game [Fortnite] is”, vervolgde hij. Hij legde ook uit waarom spelers de Playground-modus niet op een privéserver kunnen draaien. Het blijkt namelijk dat er vanwege de manier waarop de matchmaking is ontwikkeld, geen echte manier is voor mensen om hun eigen games te hosten. Het zou ook niks te maken hebben met de beschikbaarheid van de server, want het probleem was dat het systeem niet in staat was om matches snel te creëren, iets dat nu moet zijn opgelost.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*