Microsoft geeft goedkopere Surface-tablet Intel Pentium-chip

Tablets

Microsoft komt later dit jaar naar verluidt met een goedkopere Surface-tablet. Het nieuwe apparaat werd onlangs ingediend bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC en wordt vermoedelijk aangedreven door een Intel-processor.

De budget Surface-tablet zou zijn ontworpen om beter te kunnen concurreren met Apple’s iPad, terwijl de Surface Pro het moet opnemen tegen de iPad Pro. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde WinFuture heeft Microsoft de tablet voorzien van een Intel Pentium-processor, die minder duur en minder krachtig is dan de Intel Core-chips van de Surface Pro-serie.

Het goedkoopste model wordt waarschijnlijk aangedreven door een Intel Pentium N5000, de Gemini Lake-chip heeft vier cores op 1,1GHz met een Turbo Boost naar 2,7GHz. Verder heeft Microsoft de keuze uit de Intel Pentium Gold 4410Y en de Intel Pentium Gold 4415Y, die beide zijn gebaseerd op de Kaby Lake-architectuur.

In Geekbench is bovendien te zien dat deze modellen worden geleverd met 4GB of 8GB aan werkgeheugen en dat ze draaien op Windows 10 Pro. Er zijn daarnaast ook varianten van de Surface-tablet gespot met 4G-connectiviteit.

Eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat Microsoft de tablet wil voorzien van een 10-inch scherm, waardoor het product kleiner is dan de huidige Pro-modellen met een 12,3-inch scherm. Het is nog onbekend wat de tablet gaat kosten, maar gezien de prijs van de goedkoopste iPad houden we rekening met een adviesprijs rond de 400 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*