Fallout 76 krijgt microtransacties en gratis updates

Gaming

Fallout 76 verschijnt pas later dit jaar, maar een documentaire waarin wordt beschreven hoe Bethesda de game heeft gecreëerd en ontworpen bevat verschillende nieuwe details. Bethesda is in 2013 tijdens de ontwikkeling van Fallout 4 begonnen met het conceptualiseren van een online Fallout-game. De studio besloot zich destijds echter volledig te richten op de singleplayer-ervaring, maar in 2015 werd het project opnieuw opgepikt.

Het team achter Fallout 76 ontdekte dat het toevoegen van online multiplayer-elementen een stuk lastiger was dan oorspronkelijk gedacht. Het creëren van eenvoudige elementen zoals ‘hoe werken quests’ veranderden in moeilijk op te lossen puzzels voor het ontwikkelteam. Pas toen deze problemen waren opgelost, kon de studio zich meer richten op wat er in de game zou gebeuren. Fallout-fans raden we aan om zker de volledige documentaire te bekijken, hieronder vind je de belangrijkste weetjes:

  • De ontwikkeling van Fallout 76 is van start gegaan met de creatie van de map. De wereld moest veel groter worden in vergelijking met eerdere games in de serie om veel meer spelers te ondersteunen. Uiteindelijk werd West Virginia de setting, hoewel het geen 1:1-kopie betreft.
  • Fallout 76 zit vol met allerlei monsters, waaronder de Grafton, Flatwood, Snallygaster en de Mothman. Er zijn ook intelligente planten en ongebruikelijke varianten van bekende monsters. De game speelt zich relatief kort af nadat de bommen in het Fallout-universum zijn gevallen, waardoor allerlei soorten nieuwe mutaties kunnen opduiken.
  • Bethesda heeft in Fallout 76 gekozen voor meer gevarieerde landschappen en biomen, waaronder enorme bergen en uitgestrekte gebieden met groen. De game heeft ook een aantal grote oriëntatiepunten, waardoor de speler een beter idee krijgt waar hij of zij zich in de wereld bevindt.
  • Straling zorgt in Fallout 76 voor mutaties en deze speciale vaardigheden zullen op dezelfde manier werken als in Fallout 1 en 2. Je kunt deze mutaties genezen of ze permanent maken. Daarnaast is het S.P.E.C.I.A.L. systeem om de eigenschappen van je personage aan te passen ook weer aanwezig.
  • In Fallout 76 kun je doodgaan, maar de game heeft systemen ingebouwd om te zorgen dat het niet te ver gaat. Spelers onder level 5 kunnen bijvoorbeeld niet overlijden. Je kunt op de kaart ook zien waar andere spelers zich bevinden, zodat je in ieder geval kan proberen om ze te vermijden. Bovendien verlies je niet al je spullen wanneer je een gevecht tegen een andere speler verliest.
  • Spelers kunnen ook nucleaire raketten afvuren, echter zijn de nucleaire bunkers alleen toegankelijk voor mensen met een hoog level en de vereiste code. Het is geen speelgoed waar iedereen direct mee aan de slag kan. Medespelers ontvangen ook een waarschuwing wanneer de raket onderweg is naar hun locatie. Rond het punt van impact zullen vijanden verschijnen die sterker zijn en speciale items bij zich dragen. Deze radioactieve gebieden zullen na verloop van tijd weer normaal worden.
  • Er zijn in Fallout 76 microtransacties aanwezig, maar Bethesda verzekert spelers dat er alleen cosmetische items kunnen worden aangeschaft. Verder zal de game in de komende jaren gratis updates blijven ontvangen. De studio is vastbesloten om het spel continu aan te passen afhankelijk van hoe het verloopt.

Eerder werd al bekend dat Fallout 76 ondersteuning zal bieden voor privèservers en mods. Spelers maken nog steeds gebruik van V.A.T.S. (Vault-Tec Assisted Targeting System), maar ditmaal in realtime in plaats van het systeem te gebruiken om gevechten te vertragen. In de wereld zullen geen menselijke NPC’s aanwezig zijn, maar robots en holodecks die verhalen kunnen vertellen aan de speler.

Fallout 76 verschijnt op 14 november 2018 voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Je kan nu een pre-order plaatsen bij Bol.comNedGameIntertoysCoolblueMediaMarkt en Wehkamp. Door een pre-order te plaatsen krijg je toegang tot de gesloten bèta. Bethesda kondigde ook nog Power Armor Edition aan met een draagbare T-51 Power Amor Helmet en andere extra’s voor fans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*