‘Samsung Galaxy S10+ krijgt een nieuwe 16-megapixelcamera’

Smartphones

De Huawei P20 Pro was de eerste smartphone met drie camera’s en volgens verschillende bronnen streven Samsung en Apple er beide naar om in 2019 een soortgelijke configuratie naar hun vlaggenschepen te brengen. In het geval van Samsung zal het gaan om de Galaxy S10+ en vandaag is er voor het eerst informatie verschenen over de camerasensor die het toestel zou gaan gebruiken.

Drie camera’s voor Galaxy S10+

Volgens The Bell en AllAboutSamsung is de Galaxy S10+ op dit moment in ontwikkeling onder de codenaam ‘Beyond2’. Dit apparaat heeft volgens de bron opnieuw een 12-megapixelsensor met variabel diafragma, waarmee de hoeveelheid licht die de sensor bereikt kan worden aangepast. Er zou kunnen worden gewisseld tussen een f-getal van 1.5 en een van 2.4, afhankelijk van de lichtomstandigheden. Deze functie werd dit jaar geïntroduceerd op de Galaxy S9.

Sasmung zou de hoofdcamera willen koppelen aan een nieuwe 16-megapixelsensor met groothoeklens (123-graden) met een diafragmaeopening van f/1.9. Opmerkelijk genoeg zou Samsung deze sensor niet willen voorzien van autofocus of optische beeldstabilisatie. De derde camera van de Galaxy S10+ zou een 13-megapixelsensor zijn met een telelens (f/2.4) om optisch zoomen mogelijk te maken.

Samsung werkt ook nog aan twee kleinere modellen met de codenaam ‘Beyond0’ en ‘Beyond1’, die beide zullen worden voorzien een dubbele camera. In tegenstelling tot de bestaande vlaggenschepen zou Samsung de telelens hebben vervangen door een groothoeklens, waardoor de Galaxy S10+ het enige apparaat wordt met een telelens.

De Samsung Galaxy S10-serie wordt naar verluidt in februari 2019 aangekondigd op het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona. Er is daarmee nog een lange weg te gaan en het gebruikelijke korreltje is dan ook nog zeker van toepassing. Samsung zou verder ook nog altijd werken aan de opvouwbare Galaxy X. Dit revolutionaire apparaat zou begin januari op de Consumer Electronics Show in Las Vegas worden gepresenteerd.

Kun je niet langer wachten? Momenteel krijg je bij de aanschaf van de Galaxy S9 of S9+ een cashback van 100 tot 150 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*